Kommunikációs tréning
2013.06.07. pénteken 09.00-17.00 óra között a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett Kommunikációs és retorikai képzést tartanak Bajon az önkormányzati, intézményi és civil szervezetek vezetői részére. 

Egyre gyorsuló világunkban csak az tud eredményesen megbirkózni a kihívásokkal, aki képes kihasználni belső erőtartalékait és nem engedi, hogy a stressz elvonja az energiáját. Vagyis akkor válik eredményesebbé a munkájában, ha képes tudatosan „használni” önmagát.

Eddig egy szakma volt az egész társadalomban, ahol a tudatos „önhasználat” szakmai kötelesség volt, ez a színész szakma. A mai világban viszont a legtöbb foglalkozásnál – vezetők, képviselők, pedagógusok, stb. – szükségszerűvé válik ez a fajta tudatos „önhasználat”.

Én - és ez a tréning – a színész „titkát” hívja segítségül, hisz ha valaki, a színész valóban tudja használni önmagát és tudatosan irányítani a testét, gondolatai, sőt még az érzelmeit is.

A tanfolyam elemekből épül fel, négy témakör köré csoportosulva, de hangsúlyozom, hogy ez a négy témakör szorosan egy egységet képez, és csak a jobb érthetőség kedvéért választom szét őket. A témakörök a következők:

 

I. KOMMUNIKÁCIÓ

Hol kezdődik minden sikeres kommunikáció? A kommunikáció fajtái. A kommunikációs piramis. A kommunikációs szűrők. Empátia. Intuíció és láthatatlan kommunikáció. Önmagunk tudatos megértése és a bizalom felkeltése másokban stb.

 

II. KÜLSŐ KIFEJEZŐ ESZKÖZEINK JAVÍTÁSA

A helyes légzés, légzéstechnika. Beszédtechnika. Mások előtt való beszéd. Harc a lámpaláz ellen stb. (A helyes légzés- és beszédtechnikával energiát spórolunk meg, lásd a IV. fejezetet.

 

III. BELSŐ ERŐTARTALÉKAINK ÉS GONDOLATAINK TUDATOS HASZNÁLATA

Belső erőtartalékaink elérése, hogy a maximumot tudjuk kihozni magunkból, mégse égjünk ki. Kreativitás és belső koncentráció fejlesztése stb.

Gondolatainkban óriási erő rejlik. Új gondolatok új tényeket hoznak létre az életünkben. Gondolataink úgy működnek, mint bármely természeti erő: önmagában se nem jó, se nem rossz. Rajtunk múlik, hogy hogyan használjuk őket. Rengeteg problémát, bajt, sikertelenséget, sőt betegséget kerülhetnénk el, ha helyesen használnánk gondolatainkat. Gondolataink megváltoztatásával az életünket változtathatjuk meg.  

 

IV. A STRESSZ, A STRESSZ MEGELŐZÉSE ÉS EGY NAGYHATÁSÚ LAZÍTÓ GYAKORLAT ELSAJÁTÍTÁSA

„A stressz az energia hiánya.” (Sellye János)

Meddig hasznos a stressz és mikortól veszélyes? Mik a figyelmeztető jelek? Mi történik, ha nem vesszük ezeket komolyan? A stressz megelőzése stb.

A lazító gyakorlattal:

25-30 perc alatt annyit pihenünk, regenerálódunk, mint több órai alvással. Feltöltődünk energiával. Megtanuljuk irányítani testünket és gondolatainkat.

 

 

A kommunikációs képzés szervezett részletei:

Meghirdetve: Komárom-Esztergom megye
Időpont: 2013.06.07. péntek 09.00-17.00 (3/4 óra ebédszünet közösen, melyet mindenki maga rendez, a szomszédos óvodában - igényelhető menü - )
Helyszín: 2836 Baj, Petőfi Sándor utca.71. IKSZT épülete
Díj: Ingyenes (NAKVI - MNVH által támogatott program)
Oktató: Kemecsi Ferenc (színművész, tanácsadó)
Létszám: Max. 12 fő
Jelentkezés: Mocsi Ádám (munkaidőben) komaromemegye@nakvi.hu, vagy 70/385-7981

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu