Közgyűlést tartott a Kárpát-medence magyar családjait összefogó szervezet

Tisztújító közgyűlést tartott a tizenöt éve működő Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége április 23-án, Budapesten. A szövetséghez tartozó 32 tagszervezet 29 küldöttel képviseltette magát. A közgyűlésen részt vettek a Családlánc mozgalomhoz tartozó, szavazati joggal nem rendelkező, de a véleményalkotás folyamatában részt vevő tagszervezetek képviselői is.

Fűrész Tünde, miniszteri biztos méltatta a szervezet múltját, törekvéseit, amelyekkel a Kárpát-medencében élő magyar családok megerősítéséhez járulnak hozzá.

Fűrész Tünde - miniszteri biztos

Az új jelentkező szervezetek felvételéről is döntött a közgyűlés. A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, Csíkszeredából, valamint a Sámuel Alapítvány, Beregszászból felvételt nyert a KCSSZ tagszervezetek közé. A Családláncba kérte felvételét két szervezet Horvátországból: a Vörösmarton működő József Attila Kultúregyesület és a Dózsa György Magyar Kultúregyesület Harasztiból. Erdélyből a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja csatlakozott, Marosvásárhelyről.

Az elnök, illetve az elnökhelyettesi tisztségekre jelölések érkeztek Magyarország, Erdély, Vajdaság és a Felvidék képviselőire. A 29 szavazásra jogosult képviselő tisztségében megerősítette Pataki Jánost, a Nagykállói Nagycsaládos Egyesület elnökét. Krizsán Vilmos, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesület elnöke, a tisztújítás előtt is az elnökhelyettesi tisztséget töltötte be. Most ismét megválasztották a poszt betöltésére. Leköszönő elnökhelyettesként Adorjáni Katalin helyére a közgyűlés Tiboldi Beátát, a Csíki Anyák Egyesületének elnökét választotta meg.

Pataki János - a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének az elnöke

A Felvidékről a közgyűlésen a KCSSZ tagjaként részt vett Pásztor Csaba, a Mátyusföldi Nagycsaládos Egyesület elnöke, valamint Kenderessy Gábor, a Keresztény Ifjúsági Közösség elnöke. A Családlánc tagszervezetei közül pedig Hideghéthy Andrea, a Szövetség a Közös Célokért, Győri Margit, a FEMIT, Csémi Ildikó, a KUCKÓ, Csémi Szilárd, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, Borosné Környei Erzsébet, a Carissimi, Beke Beáta, a Pro Le-Ti, valamint Bándy Katalin, a VITA HUMANA képviseletében.

 

Forrás: Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu