“Petőfisek” találkoztak Pozsonyban

A Petőfi Sándor Program felvidéki ösztöndíjasaival találkozott Czimbalmosné Molnár Éva Magyarország pozsonyi nagykövete és Molnár Imre a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója. Az ösztöndíjasok és mentoraik a terveikről és a feladataikról beszélgettek a nagykövetség épületében megtartott találkozón.

A Kőrösi Csoma Sándor Programmal párhuzamosan a Kárpát-medence szórványmagyarságát segítő programot indított a Nemzetpolitikai Államtitkárság a tavalyi évben. A program az egykori monarchia területére terjed ki, érintve Romániát, Ukrajnát, Szerbiát, Horvátországot, Szlovéniát, Ausztriát, Szlovákiát, Csehországot, Bosznia-Hercegovinát, Macedóniát és Dél-Lengyelországot. A programban ötven magyar fiatal vesz részt – mondta el Czimbalmosné Molnár Éva nagykövet a találkozón.

Az egyeztetésen öt ösztöndíjas vett részt, és jelen voltak a mentorok is. A tavalyi évhez képest annyi változás történt a Felvidéket érintően, hogy eggyel több, kilenc fiatal érkezett a Szlovákiában élő magyarok segítésére.

Czimbalmosné Molnár Éva azt kérte az ösztöndíjasoktól, hogy a felvidéki magyarság összetartozás-érzését is segítsék megerősíteni

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu