Magyarnóta a holland tengertől

Visser Ágnes, aranykoszorús magyarnóta énekes, Hollandiából, a hágai tengerparttól utaztatja vissza a magyar nótát szülővárosába, ahol zenész- és énekes barátaival adja lemezbemutató koncertjét november 6-án a komáromi Tiszti Pavilonban.

Az est folyamán kiváló zenészekből álló kilenctagú cigányzenekar kíséri. A magyar nóta és operett részletek mellett elhangzanak Brahms, Sarasate, Monti, Dinicu és Boulanger darabjai is. Vendégművészként fellépnek a népdalban Magyarországon országosan minősített hajdúdorogi háromszoros Aranypáva-díjas Akácos út nótaklub tagjai, akik népdalokkal és katonadalokkal színesítik a műsort.

Komáromból, Nagykesziről, Budapesten keresztül Visser (Szendi) Ágnessel Hollandiába került el a magyarnóta, ahonnan húsz év múlva, budapesti zenei tanulmányok, dobogós helyezések, budapesti televíziós és hollandiai színházi sikerek után újra Komáromban fog szólni. A cigányzenekar összetétele is nemzetközi, az egyik felét a komáromi Kovács József zenekara alkotja, a másikat pedig Sicki Farkas Jenő mellett azok a budapesti művészek, akik Visser Ágnes „A magyarnóta bűvöletében" című CD-jén közreműködtek. Az énekesnő magával ragadó, tiszta hangja, a szenvedélyes, virtuóz hegedű- és klarinétszólók, a zenekar bravúros játéka, a férfikórus zeneszeretete és átéléssel előadott műsora szép zenei élményt ígér a magyarnóta kedvelőinek, de azoknak is, akik szívesen elkalandoznak egy számukra még fel nem fedezett zsáner világába.

A zenekar: ifj. Kovács József - prímás, Sicki Farkas Jenő - prímás, id. Kovács József - másodhegedűs, ifj. Bertók Tibor - másodhegedűs, Danis Ottó - brácsa, id. Bertók Tibor - nagybőgő, Gáspár Rudolf - cimbalom, Lukács Csaba - klarinét, Sárközi Tibor – cselló.

Belépő: 9 euró
Jegyvásárlás: VMK Révkomárom, Vár út/Hradná 1, tel. +421357713550
Madách könyvesbolt, Révkomárom, Jókai u./Jókaiho 25, tel. +421357731904

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu