Magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények jelentkezését is várják a Boldogságóra programba

boldogsagoraA Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatot hirdet magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Iskola és Örökös Boldog Iskola cím elnyerésére, illetve a Boldog Iskola cím meghosszabbítására.

Az Alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, melynek fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke. A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az általános és középiskolás korosztály számára kidolgozott Boldogságóra programmal. A pályázatra óvodák jelentkezését is várják, ezen intézmények a Boldog Óvoda címet nyerik el.

Jelen pályázat ennek a szándéknak széles körben való megvalósulását tűzi ki céljául.  Ma már több mint 1500 pedagógus tart Boldogságórákat Magyarországon és határon túli magyar iskolákban.

 A Boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem, hogy vezérfonalat adjon az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek tanulmányozására adjon lehetőséget. A címre pályázhatnak: óvodák, általános iskolák, középiskolák, kollégiumok és gyermekotthonok.

A pályázaton azon intézmény vehet részt, melyben legalább egy csoportban még a mostani tanévben a „Képkirakó” feladatot megvalósítja: a csoport tagjai egy-egy puzzle-sablonra készítsenek rajzot, képet, majd az egyéni alkotásokból állítsanak össze egy közös montázst. A megvalósításhoz használhatják a letölthető sablont, de készíthetnek sajátot is.
A feladatok megvalósulását igazoló rövid beszámolót, valamint a megvalósulást alátámasztó fotót a pályázó e-mailben küldi el a palyazat@boldogiskola.hu címre. A pályázatokat a Boldogság Intézet szakértői bizottsága 2017. április 6-tól várja és az elbírálása 2017. augusztus 31-ig folyamatos.

További információ, a programba való regisztráció és a letölthetőek dokumentumok a www.boldogiskola.hu honlapon találhatóak.

Forrás: Felvidék.maFeliratkozom a hírlevélre


<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu