Második alkalommal rendezik meg a Felvidéki Vágtát

A Székely Vágta és a Vajdasági Vágta példát mutató sikerein felbuzdulva 2015-ben első alkalommal rendezték meg a Nemzeti Vágta dunaszerdahelyi előfutamát Felvidéken. A látogatókat egy egész napos, vidám és hangulatos műsor várta már akkor is.

A gyönyörű Csallóköz szívében június 25-én, a sikabonyi repülőtéren kiderül, vajon ki képviselheti települését a Magyarország szívében, Budapesten megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán.

Dunaszerdahely, mint e vidék kulturális és sportközpontja, tevékeny szerepet vállal a rendezvény létrejöttében. A Sikabony városrész kínálta helyszín tökéletes teret kínál a lovak és a résztvevők, valamint a járművel érkező látogatók számára is.

A Felvidéki Vágta a nagysikerű, budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutama, melyen a jelentkező lovasok településüket, valamint otthonukat képviselhetik. Felvidékről két lovas juthat majd el a budapesti döntőre, amely idén szeptember 18-20. között lesz a Hősök terén. Dunaszerdahely – házigazdaként – saját lovat indít majd a rendezvényen.

A Felvidéki Vágta egész napos rendezvényét színes, vidám és szórakoztató műsorok kísérik. A lóverseny mellett teret kap a kultúra és a gasztronómia is. A szórakozni vágyókat számos koncert fogadja majd ( Fenyő Miklós , Peter Srámek, Molnár Márta és R9 zenekara, Szeredy Krisztina).

A lovas előfutamokat délelőtt rendezik, a döntő pedig kora este lesz. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Forrás: http://felvidekivagta.sk/felvideki-vagta/

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu