Megalakult a Felvidéki Értéktár Bizottság

Aláírták a Felvidéki Értéktár Bizottság alapító okiratát Dunaszerdahelyen
Az aláírásra október 22-én, Dunaszerdahelyen a Csemadok Házban, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet tanácstermében került sor. A Felvidéki Értéktár Bizottságot a GAZDA Polgári Társulás kezdeményezésére a Csemadok Országos Elnökségével, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével közösen alapították meg és létrehozták a Felvidéki Magyar Értéktárat.

A dokumentumot Varga Péter, a GAZDA Polgári Társulás elnöke, Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke és Jókai Tibor, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke írta alá.

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, mint a Csemadok szakmai háttérintézménye eddig is feladatának tekintette a felvidéki értékek gyűjtését, adatbázisba rendezését, amit a FÉB munkájával összehangolva most még hatékonyabban tudnak teljesíteni.

A Gazda Polgári Társulás 2013-tól szakmai partnerszervezete a Földművelésügyi Minisztériumnak, amely az értékgyűjtést kezeli Magyarországon. Feladatuk, hogy népszerűsítsék és terjesszék a Felvidéken a hungarikum-mozgalmat, és hogy begyűjtsék, rendszerezzék Felvidék magyar értékeit. Az alapító okirat aláírásával sikerül együttműködniük olyan civil szervezetekkel, mint a Csemadok és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, valamint a mozgalom intézményi hátterét biztosító Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu