Megjelent a Ghymes legújabb lemeze

Pénteken Kiskunmajsán indul az egyhónapos Kárpát-medencei karácsonyi koncertsorozat

Mennyből az angyal címmel új karácsonyi lemezét adta közre csütörtök délután Budapesten a Ghymes. Mostani karácsonyi koncertkörútja során a világzenei formációként is nyilvántartott népszerű felvidéki együttes tizennégy helyen lép fel a következő egy hónap alatt.

Az új CD-n nemcsak a címadó Mennyből az angyal és a Mostan kinyílt című magyar népdal szerepel, amelyből a mai szlovák himnusz zenéje való, hanem a szintén nagyon régi Kis karácsony éjszakája, amelyet az elmúlt évtizedekben Kis karácsony, nagy karácsony kezdetű szöveggel énekeltek az emberek.

Sopron, Kisvárda, Pannonhalma, Balatonfüred, Veresegyház, Kisújszállás, Győr mellett az elkövetkező hetek során a partiumi Szatmárnémetibe és a felvidéki Nádszegre is ellátogatnak. Művelődési házak és művészeti központok mellett szabadtéri rendezvényeken, sőt templomokban is fellépnek. Valamennyi koncertjükön helyi, nagy létszámú, ötven-nyolcvan fős kórusokkal, általában gyerekekkel lépnek fel. A koncertsorozat bevételének döntő részét a kárpátaljai Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ javára ajánlják fel.

A december 28-i, a Szent István-bazilikába szervezett zárókoncertnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a fővédnöke, ahol a Ghymes mellett Pápai Erika és a Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium kórusa is fellép.

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu