Megnyitották a KCSSZ és a Családlánc felvidéki regionális központját Pozsonyban

Újabb közösségi térrel, immár az ötödikkel bővült a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez és a Családlánchoz csatlakozott felvidéki szervezetek hálózata.

Pozsonyban október 6-án, a Csemadok székházban a Szövetség a Közös Célokért Pozsonyi Központi Irodájában nyitották meg azt a regionális központot, amely a KCSSZ és a Családlánc felvidéki tagszervezetei számára biztosítja, hogy a közösségi munka magasabb színvonalú és összehangoltabb legyen.

A központot a KCSSZ és a Családlánc tagszervezeteinek vezetői, képviselői, munkatársai valamint a más régióbeli aktivistái vehetik igénybe, abból a célból, hogy olyan szellemi műhely alakuljon ki, ahol a családbarát szemlélet és gondolkodás népszerűsítésén dolgoznak valamint a családpolitikai ajánlások megfogalmazására is hangsúlyt fektetnek.

Pozsonyban, a Május 1. téri Csemadok-székházban lévő eddig kihasználatlan helyiség, mintegy 50 négyzetméter alapterületen az önerőből megkezdett részleges felújítás után, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával fejeződött be. A tavasz-nyár folyamán pedig a szükséges irodai eszközökkel felszerelt központtá alakult.

Az ünnepélyes átadás előtt Hideghéthy Andrea vezetésével a tagszervezetek vezetőinek találkozójára került sor. A szakmai beszélgetésen a KCSSZ budapesti munkatársaival Csuzdi Józseffel és Unger Gyulával többek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Családok éve 2018 helyi programjairól egyeztettek.

A kora délutáni órákban pedig részt vettek az 1848-49-es szabadságharc aradi és pozsonyi vértanúiról való megemlékezésen a Kecske-kapui evangélikus temetőben.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu