Nagymagyaron is közösségi teret avattak

A harmadik olyan közösségi teret adták át hétfőn a Felvidéken, amelynek kialakítását idén a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a határon túli családszervezetek fejlesztésére és magyar nyelvű közösségi terek, valamint játszóházak létrehozására szánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatásból valósított meg.

A magyar kormányzati támogatásból létrehozott közösségi teret szeptember 4-én adták át Felső-Csallóközben, Nagymagyaron. A létesítmény megépítéséhez szükséges három és fél millió forintot a működtető Nagymagyari Kulturális Közösség az EMMI 100 millió forintos költségvetési támogatásából nyerte el. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Pőcz Ibolya, a helyi szervezet, a NaKK Polgári Társulás elnöke, valamint Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöke.

A mostani beruházással, a szabadtéri pavilon megépítésével olyan minőségi teret alakítottak ki, ahol tavasztól őszig és a téli ünnepek alkalmával a nagyközség és vonzáskörzetének gyermekei, fiataljai a társulás programjait élvezhetik.

A pavilont már a nyár folyamán használatba vették a nagy hagyományokkal rendelkező nyári napközis tábor, a népi mesterségek, illetve a forgácsok napja elnevezésű rendezvényeik alkalmával. Mint megtudtuk, a KCSSZ mellett a község is készséggel támogatta a közösségi tér kialakítását és az alapterületéül szolgáló helyet a magyar tannyelvű alapiskola udvarán hét évre bérleti viszonyban biztosította a NaKK részére.

Az építkezés helyi iparosok bevonásával valósult meg, akiknek munkáját önkéntesek is segítették. Pőcz Ibolya külön köszönetet mondott a Szövetség a Közös Célokért társulásnak, mert munkatársuk, Hideghéthy Andrea a KCSSZ felvidéki koordinátoraként a kezdetektől segítette a projekt megvalósulását.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu