Negyedszázada emlékezik a Bécsi Magyar Katolikus Egyházközség államalapító királyunkra

A bécsi Szent István-székesegyházban már hagyománnyá vált, hogy augusztus utolsó hétvégéjén magyar nyelvű istentiszteletet tartanak Szent István király emlékére, melyen összegyűlnek az ausztriai magyarok, az anyaországi, felvidéki, délvidéki és erdélyi zarándokok, hagyományőrző csoportok, hogy együtt emlékezzenek apostoli királyunkra.

A  rendezvény főszervezője a Bécsi Magyar Egyházközség esperese, Simon Ferenc volt, aki idén ünnepli pappá szentelésének 20. évfordulóját, és Hegyi György atya kezdeményezését és munkáját folytatja vállalt feladatával. Az ünnepségen jelen volt a Bécsi Magyar Nagykövetség, az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala, az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége, valamint az Erdélyi Magyarok Ausztriai Egyesülete és a Külföldi Magyar Cserkészszövetség küldöttsége, továbbá a lovagrendek és katonai hagyományőrzők képviselői.

A szentmise keretében megáldották az új kenyeret, az adományokat, melyeket népi hagyományőrzők vittek, köztük a szőgyéni népviseletbe öltözött fiatalok, az Iglice Néptáncegyüttes tagjai. A szentmise után körbevitték a bécsi káptalan Szent István-ereklyéjét, majd a máriapócsi Madonna-oltáron helyezték el, ahol leróhatta kegyeletét a hívő közösség. 

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu