Nem álom: jön a Komálom Gyerkőcfesztivál!

Mesébe illő sikere volt tavaly a Villa Camarum Polgári Társulás által szervezett komáromi gyerkőcfesztiválnak. Szinte a semmiből - bár szervezetten, sok-sok önzetlen magánszemély és szervezet, önkormányzati képviselő segítségével - valósult meg a Klapka téren és annak közvetlen közelében a nemzetközi gyermeknap alkalmából rendezett fesztivál. Akkor, a szervezők legvadabb álmait is túlszárnyalva, közel ötezer embert mozgatott meg az akció.

Több ezer embert várnak a Klapka térre

A szervezők a tavalyi sikert követően úgy határoztak, hogy az idén is megvalósítják a komáromi álmot és újból megtöltik élettel a belvárost június ötödikén. Az előkészületek már jó ideje folynak, a szervezők május ötödikén rendhagyó sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra a részleteket.

A Villa Camarum Polgári Társulás ügyvezetője, Kiss Réka elmondta, ezen a napon mindenki megtalálja azt, amit egy gyerkőcnaptól elvár. Délután egy órától egészen este hatig párhuzamosan valósulnak meg a rendezvények, foglalkozások. Több mint húsz partnerszervezet jóvoltából a tavalyihoz hasonló programokkal várják a térre látogatókat: lesz zenesarok, mesesarok, kézműves foglalkozások, sportbemutatók, versenyautók, jóga-oktatás, Ringató és még sok egyéb program. Bemutatót tartanak a tűzoltók, a mentők és a kutyás rendőrök is.

Két ország egy város - ez Komárom

Kiss Réka a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendezvény megszervezésében nemcsak helyi, de egyre több dél-komáromi civil szervezet is bekapcsolódik, akik hozzájárulnak a programok színesebbé tételéhez. Hangsúlyozta: mindenki önzetlenül segíti a fesztivál sikerét és vállal részt egymás szórakoztatásában. Mint mondta, ez a nap is alkalmas arra, hogy a Duna két partján fekvő város együtt ünnepeljen. „Tudatosítanunk kell azt, hogy egy ezerszínű városban élünk! Egy olyan városban, ahol csak rajtunk múlik, hogy jól érezzük-e magunkat”– fogalmazott az ügyvezető.

 

Önzetlen segítőkkel valósul meg a Komálom Gyerkőcfesztivál

Minden szervező, önkéntes segítő és partner honorárium igénye nélkül osztozik abban a gondolatban és az élményben, hogy együtt lenni jó – hangzott el a sajtótájékoztatón. A hiánypótló rendezvényt az az ötlet hívta életre, hogy a gyermekek megérdemlik a figyelmet. Ahogy Kiss Réka fogalmazott „kell egy nap, ami csak gyermekeinkről, s arról az „örök gyermekről“ szól, ami bennünk, felnőttekben is lakozik”. A rendezvényen - ellentétben más hasonló jellegű fesztiválokkal – nem folytathat senki kereskedelmi tevékenységet. A szervezők ezért az kérik a látogatóktól, hogy hozzanak magukkal ételt-italt. A közeli Anglia parkban akár piknikezhetnek is a családok, a megújult, kitisztított gyermekpark is várja a gyermekeket a szülőkkel.

Kinyit a Városháza

A sajtótájékoztatón jelen volt Stubendek László polgármester és Keszegh Béla alpolgármester, valamint Varga Tamás önkormányzati képviselő is, akik elmondták, hogy a komáromi önkormányzat szívesen segíti és támogatja a rendezvényt. A gyerkőcfesztivál teljes ideje alatt tárt kapukkal várják a látogatókat a Városházán is, ahol bárki felpróbálhatja a díszes polgármesteri láncot, megtekinthetik a termeket, kérdéseket tehetnek fel, de akár fényképezkedhetnek is.

 

Június ötödikén, vasárnap, délután egy órától mindenkit nagy-nagy szeretettel várnak a szervezők.

 

Felvidék.Ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu