Nemzeti Identitástábor Felvidéken

A Nemzeti Identitástáborban megtanult népdalokat adták elő a bakfisok

A magyarországi székhelyű Nemzeti Együttműködési Közösség szervezésében délvidéki, erdélyi és dél-alföldi partnerekkel második alkalommal szervezték meg a Nemzeti Identitástábort július 23-31 között.

A táborban néptánccsoportok, népdalkörök és kézműveskörök aktív tagjai – a Kárpát-medence különböző területein élő gyermekek és felnőttek – vesznek részt, tanulva egymástól. A szervezők célja a kárpát-medencei magyarság közti párbeszéd és összefogás erősítése, a nemzeti identitás megőrzése, valamint a generációk közötti tudásátadás és a helyi kultúra megismerése.

Ropták a táncot a kiállítótérben

Tavaly a Székelyföld legkeletibb részén, a Kárpátok tövében tartották a Nemzeti Identitástábort. Idén a felvidéki Érsekújvár adott helyet július 23 és 31. között a tábornak. A résztvevő kárpát-medencei kulturális csoportok (Érsekújvári néptánccsoport, Tornyosi Asszonykórus, Adai gyermek néptánccsoport, és amatőr táncosok, énekesek) a tábor végéhez közeledve népzenei műsort állítottak össze az itt tanultakból.  Ezeket különböző felvidéki településeken adják és adták már elő. Első alkalommal a zoboralji Alsócsitárban léptek fel műsorukkal, július 28-án pedig Komáromban, a Limes Galériában láthatta őket a közönség. Majd Érsekújvárban és legvégül Szímőn szerepelnek majd az előadásukkal. Az éneket és a táncot élőben a zalai Harangláb Népzenei Együttes kíséri minden alkalommal.

 Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu