Nemzetközi gyermekfesztivál Bodrogszerdahelyen

Tizenhat évvel ezelőtt indult a zempléni térség magyar és szlovák alapiskolásainak kulturális seregszemléje, a nemzetközi gyermekfesztivál. Az idén a Bodrogszerdahelyi Alapiskola szervezte meg május 19-én a közel kétszáz résztvevőt megmozgató rendezvényt.

Antalóczy Attila volt országgyűlési képviselő volt egykor a rendezvény megálmodója, melynek megvalósítását azóta is szívvel-lélekkel szorgalmazza és segíti. Az immár hagyományos rendezvény fő támogatója dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Antalóczy Attila a fesztivál alapítója és védnöke, illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, valamint a résztvevő települések önkormányzatai.

 

Antallóczy Attila elismerő szavai

A fesztivál a zempléni térség legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye, amelyre az idén is hét település iskoláiból – Hollóháza, Mikóháza, Pálháza, Füzér, Kovácsvágás, Borsi, Bodrogszerdahely – érkeztek résztvevők. A rendezvény célja, hogy bemutatkozhassanak egymásnak a hegyközi és a határ menti felvidéki települések általános iskoláinak valamely művészeti ágban tehetséges tanulói, csoportjai. Az egész napos programban az általános iskolák tanulói ezúttal is vers- és prózamondásban, népdal, néptánc kategóriákban, hangszeres zenében, és rajzversenyen vetélkedtek, figyelembe véve a rendezvény legfontosabb szempontját, a népi hagyományok ápolását. A verseny alsó és felső tagozatosok kategóriájában zajlott az idén is, ahol számos különdíjat is kiosztott a három szakmai zsűri, melynek tagjai zenetanárok, képzőművészetet oktatók, gitárművész, valamint magyar nyelv és irodalom tanárok voltak.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu