Nemzetközi sport és egészségmegőrző nap Tatán

A Nemzetközi Egészségmegőrző és Kulturális Egyesületek Szövetsége nemzetközi sport és egészségmegőrző napot rendezett Tatán a Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakiskolában október 7-én. A rendezvényen részt vettek a két ország egyesületei, mégpedig Magyarországról az ÁHI Jóga Egyesület, a Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakiskola, Diákotthon és a Fogyatékosok Nappali Intézete, az ÉNO. Felvidékről a Dunaszerdahelyi Mozgássérültek Egyesülete, a Nagymegyeri Egészségkárosultak Szövetsége és a nagypakai Grace Egészségkárosultak Egyesülete.

A Nemzetközi Egészségmegőrző és Kulturális Egyesületek Szövetségét (NKEESZ) 2014-ben négy testvérszervezet – a tatai ÁHI jóga,a nagypakai Grace Egészségkárosultak Egyesülete, a Nagymegyeri Egészségkárosultak Szövetsége, a budapesti Mahatma Gandhi Emberi Jogi Egyesület -  alapította meg, amelynek székhelye a magyarországi Tata város lett.
A nemzetközi szervezet programja a nemzetek közötti kulturális és egészségmegőrző hagyományok ápolása és átadása. A társadalmi csoportok, idősek, fiatalok, egészséges és beteg emberek közötti kapcsolatteremtés és kapcsolattartás az egészség megőrzése és fenntartása érdekében.


A rendezvény egészségmegőrző jóga gyakorlattal kezdődött. A nyolcvan fiatal és felnőtt versenyző különböző sportágakban versenyzett: volt darts, triatlon, íjászat, tollaslabda, labdarúgás és petanque. Minden résztvevő válogathatott a neki megfelelő sportágak közül. A kiértékelés után az NKEESZ vezetői az első három helyezettet oklevéllel, ajándékkal és az elért helyezésüknek megfelelő kupával díjazták. A többi versenyző emléklappal és egy sikeres nap emlékével távozott.

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu