Palóc receptek versenye

A Magyar Nemzeti Múzeum kirendeltségeként működő balassagyarmati Palóc Múzeum múzeumbaráti egyesülete receptgyűjtő pályázatot indított. A Palócország boszorkánykonyhája címmel meghirdetett pályázatra várják felvidéki palóc ételek receptjeit is. Benyújtási határidő december 14.
A pályázat témaköre jellegzetes régi palóc ételek. Olyan ételek receptjét várjuk, melyek a palóc tájhoz kötődnek. A benyújtás formáját tekintve elfogadunk géppel vagy kézzel írott recepteket, amennyiben rendelkezésére áll, az eredeti recept fotójával együtt, pontos forrásmegjelöléssel" – mondta Gulden Emese művelődésszervező.

A pályázat benyújtható e-mailben, postán vagy személyesen a MNM Palóc Múzeuma 2660 Balassagyarmat, Palóc liget 1. címen. A beérkező receptekből válogatás készül az MNM Palóc Múzeuma és a Palóc Múzeumbarátok Egyesülete által összeállított receptkönyvbe. További információ kapható az
info@palocmuzeum.humail címen.

A Palóc Múzeumbarátok Egyesülete azzal a céllal jött létre, hogy közösségi teret teremtsen a palócság története iránt érdeklődő, a hagyományőrző tevékenységét felvállaló balassagyarmatiak számára. Feladatuknak tekintik a Palóc Múzeum ismeretterjesztő tevékenységének támogatását, a palócföld történelmi, természeti és kulturális értékeinek megóvását és továbbadását jövő generációi számára.


Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu