Pató Pál Napok nemzetközi vendégekkel

Szőgyén Község Önkormányzata testvértelepüléseivel közösen ünnepelt a hagyományossá vált rendezvényen, a tizedik alkalommal megrendezett Pató Pál Napok programsorozatán.

Varga András

Érkeztek vendégek a testvérvárosi Tatáról, Varga Andrásnak, Tata önkormányzati képviselőjének vezetésével, de jöttek Bajótról is, Tóth Zoltán polgármesterrel az élen. Az erdélyi Szovátáról Nagy László önkormányzati tanácsos érkezett, a csehországi Bystrice küldötteit Roman Wróbel polgármester vezette, és a lengyelországi Pinczowból Marek Zatorski alpolgármester hozta el a város küldöttségét.

Pénteken délután két kiállítással nyitott a háromnapos rendezvény, melyet július 14-16 között rendeztek meg.

A rendezvényen díjazták azokat, akik sokat tettek a két település közötti barátságért. Szőgyén Község Díszpolgára címet Varga András tatai képviselő vehett át, a Szőgyén és Tata közötti testvértelepülési ifjúsági kapcsolatok megszilárdítása érdekében tett odaadó és töretlen hittel végzett munkája, valamint a diákság körében végzett nemzeti öntudatra való eltökélt nevelőmunkája elismeréseképpen.

A másik kitüntetett Kun Imre, aki Szőgyén szülötte és kisgyermekként került a kitelepítési listára. A Szőgyén és Tata közötti testvértelepülési kapcsolatok elkötelezett híveként önzetlenül gyakorolt, a múlt átörökítése területén végzett hűséges és áldozatkész munkája elismeréseképpen vette át az elismerő oklevelet és emlékérmet.

Kun Imre

A Szőgyén Község Díja címet Dinga László, Kaszál József, Kőhalmi Zoltán, Szabó Szerafína és Sárköi Krisztina kapta, az elmúlt húsz év alatt kifejtett munkásságukért, melyet a két település tanintézményeinek megerősítésében, a nemzeti kultúra és közös történelem ápolása terén kifejtett munkásságukért értek el.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu