Petőfi Sándor szobrot kap Komáromban

Az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás és a dél-komáromi Endresz Csoport kezdeményezésére szobrot állítanak Petőfi Sándornak a városban, az egykori Steiner Gábor- szobor helyén, a Petőfi utcában.

A kezdeményezők biztosítják az emlékmű felállításának költségeit, de Komárom városa is támogatja a kezdeményezést -  hatszáz eurót különítettek el erre a célra a kulturális alapból. A városatyák még tavaly decemberben egyhangúlag szavazták meg a két civil társulás kérvényét, mely szerint Petőfi Sándor, a szabadságharc költőjének szobra kerül a volt pártház, egykori egészségügyi központ és a szlovák gimnázium között kis parkocskába. A képviselők azt is jóváhagyták, hogy a város hosszú távra bérbe adjon egy húsz négyzetméteres területet az emlékmű elhelyezésére.

Komáromba látogatott az a szobrász házaspár, akiket a szobrot elkészítésével bíztak meg. Lantos Györgyi és Máté István Csongrádból érkeztek és alapos terepszemlén személyesen tekintették meg a szobornak szánt helyet.

Mint azt Knirs Imre alpolgármester, az EJK PT elnöke elmondta, jelenleg is folyamatban vannak a szoborállítással kapcsolatos egyeztetések, vélhetően magyarországi forrásból sikerül pénzt szerezni a költségek zömére, de magánszemélyek is támogatják a kezdeményezést. Beszámolt arról is, hogy Ryšavý Boldizsár vállalkozó önként segít a talapzat helyreállításában. Megjegyezte, idén remélhetőleg sor kerül a szobor felállítására.

 

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu