Programajánló: kerékpártúra

Mindkét Komárom kerékpáros egyesülete – a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület (SK) és a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület (HU) több kerékpáros  programot szervez most tavasszal, amelyen érdemes részt venni, akár egyénileg, akár a családostul, gyerekekkel. Az eseményeken való részvételhez regisztrálni kell (kivéve a Egészségmegőrző túrát.)

ÁPRILIS 22. – CSÁRDA TÚRA (SK)

Az észak-komáromi Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület szervezi a Komáromi Napok egyik előrendezvényeként, az ismert bringás, Bujna Zoltán vezetésével. 2003-ban szervezték az első Csárda Túrát Komárom és környéke szépségeinek és látnivalóinak megismertetése érdekében. A résztvevők a City 10, a Classic 40, az MTB 55, a Road 80 és az Extrem 110 útvonalak közül választhatnak.

Az útvonalakról


A City 10 táv – kisgyermekes családoknak a város különböző pontjait kell felkeresni, ahol megoldandó feladatok várnak a kerékpárosokra. Az indulók tetszés szerint járhatják be ezeket a helyeket. A feladatsor csak az indulás napján lesz elérhető. A távon nincs időmérés, se kiértékelés. Az útvonal 13 óráig tart nyitva.

A Classic 40 táv ahogy a neve is mutatja egy klasszikus körtúra, amely végig aszfalton halad. A várost elhagyva az első 15 kilométer biztonságos kerékpárúton vezet, a következő 15 kilométer alacsonyforgalmú út, a város előtti utolsó 7 kilométer forgalmasabb nemzetközi út. A távon egy frissítőállomás lesz.

Az MTB 55 kategória 70 százaléka terepen vezetett, és egy kisebb dombot is meg kell mászni, ezért teljesítése terepkerékpárt és jobb erőnlétet igényel. Ajánlatos az útvonalat GPS-re tölteni! Az úton kettő frissítőállomás lesz.

A Road 80 kategória aszfalt úton halad több kisebb dombbal fűszerezve. Teljesítése jobb erőnlétet igényel. Az útvonalon távolságban arányosan elhelyezett kettő darab frissítőállomáson lesz.

A Extrem 110 kategória aszfalt úton vezetett táv több kisebb dombbal és egy erdei emelkedővel fűszerezve. Teljesítése kiváló erőnlétet igényel. Az útvonalon távolságban egymástól arányosan elhelyezett három darab frissítőállomás lesz.

Nevezni az esemény weboldalán lehet (április 19-ig) vagy a helyszínen lehet. További információk a már említett weboldalon, illetve az esemény FB-oldalán találhatók.

Forrás: Komáromi napok

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu