Rá kell irányítani a figyelmet a családokra

A felvidéki családszervezetek képviselői is részt vettek a Brüsszelben megtartott „A család az első” elnevezésű kétnapos konferencián. A rendezvényen arról is szó volt, hogy az európai fiataloknak kell megmenteniük Európát az elöregedéstől. Az EMMI támogatásával a rendezvény szervezője a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége volt. A mostani rendezvény, amelyet december 4-5-én tartottak meg, már a harmadik tematikus konferencia volt.

A konferencia első és alapvető célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a hagyományos értelemben vett családnak, mint intézménynek a társadalomban betöltött fontos, semmivel sem pótolható szerepére. Ezen belül is elsősorban a politikai képviseletek, politikai csoportosulások figyelmét kívánják ráirányítani, amelyek a nemzeti családpolitikát és annak alakulását befolyásolni hivatottak. Nem kevésbé fontos célja volt a konferenciának a hálózatépítés az egyes civilszervezetek között, amelyek a rendezvény interaktív résztvevői voltak.

A Felvidékről a Femine Fortis, a Carissimi, a nagymagyari Kulturális Közösség, a dunaszerdahelyi FEMIT, a Szövetség a Közös Célokért, a MÁNCSE, a Komáromi Református Keresztény Egyház voltak a konferencia résztvevői, de képviseltették magukat a kárpátaljai és az erdélyi magyar családsegítő szervezetek is. A magyarokon kívül olasz, cseh, szlovén és lengyel résztvevői is voltak a konferenciának.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu