Rangos elismerés a Gömöri Kézművesek Társulásának

A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának díját vehette át július 1-jén az idén tizenöt éve megalakult Gömöri Kézművesek Társulása. Az ünnepségen az akadémia tagjai jótékonysági koncertet adtak, melynek bevételével a helyi alapiskolát támogatják.

A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozata a magyar népművészet életben tartása és továbbörökítése érdekében végzett tevékenységéért, áldozatos közösségformáló munkája elismeréseként a Magyar Művészeti Akadémia elismerő oklevelét adományozta a Gömöri Kézművesek Társulásának, amely tizenöt éve alakult.

A díjat Kékedi László, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának vezetője adta át Nagy György elnöknek. Az akadémia tagozata 2012-től végzi ezeket a feladatokat. Koncertjeik bevételét fordították már mesemondó verseny megszervezésére, iskola, de akár kulturális egyesület működésének támogatására is.

A tagozat a hétvégét Várhosszúréten töltötte, ahol kihelyezett ülésüket is megtartották. A jótékonysági műsor során fellépett a Borostyán Néptáncegyüttes, a Kincskereső Néptáncegyüttes és a Borostyán Ifjúsági Néptáncegyüttes is. A résztvevők adományait a várhosszúréti alapiskola kapta meg, amelyet tizenegy gyermekkel tart fenn az önkormányzat. A nagyhalászi Móré Lászlóné Erika, a Nova Kulturális Egyesület nevében hozta el az adományt, akik két héttel korábbi látogatásuk hatására döntöttek úgy, hogy szeretnék támogatni a felvidéki magyar nyelvű oktatást.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu