Sajtóreggelit tartottunk - 2013. január 11.

A mai alkalmon is a megszokott „rendszer” szerint némi kakaó és kalács mellett a civil szervezetek képviselői egymás után ismertették a közeljövőben általuk szervezett programot a sajtó képviselőinek és a többi résztvevőnek.

Ezen a reggelen Adamecz László kezdte a kört, röviden ismertette az alapítványt, amelynek képviseletében érkezett. Elmondta, hogy 11 közösség működik a KEM Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány keretein belül. Kis füzetet adott át (az emlékeztető mellékletét képezi), melyben a csoportok állandó klubnapjai, foglalkozásai és az egyedien szervezett programok szerepelnek. Ezen utóbbi kínálatából kiemelte a januári 13-ára szervezett Pótszilvesztert, melyre mindenkit szeretettel várnak.
Honlapjuk: www.leleksegito.hu.

Keresztesi József a tatai Magyary Zoltán Népfőiskolától röviden összefoglalta az egyesületük elmúlt évét, elmondta, kb 40 millió ft-ból gazdálkodhattak, ebből 16 főt foglalkoztattak. Ő is hozott magával ismertetőt (melléklet) a januári programjaikról, melyek közül kiemelte a Képzőművészek Tatán (1700-2000) című rendezvénysorozatukat, melynek első alkalma január 22-én, a Magyar Kultúra Napján lesz.

Boda Andrásné a Tatabányai Klímakör elnöke bemutatta pár mondatban, hogy az egyesületük mivel foglalkozik, a lakosságot szeretnék elérni, és a környezettudatos életmódra felhívni a figyelmüket. Szívesen látnak bárkit a soraik között, aki azonosulni tud a céljukkal. A későbbiekben szeretnének az Agórával is együttműködni, például beszélgető esteket tartani. Köszönetet mondott  a megjelent sajtó kollégájának, hogy hírt adnak a programjaikról. Jelenleg egy őshonos növények telepítésével kapcsolatos pályázaton dolgoznak.

A Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesülettől Monos Krisztina elmondta, hogy hamarosan indul a dózsakerti kispályás labdarúgó bajnokság, ahová várják a szurkolókat, belépő díj nincs. Összesen 21 csapat indul (tavaly 28 volt). Jégkorong mérkőzést is szerveznek, február 23-án Tatabányán, majd Győrben, Budapesten. Egyébként meg 6-10 éves gyerekeket várnak az edzésekre. Megemlítette, hogy van egy turistaházuk Csákányospusztán, ahová akár programokat is lehetne szervezni.

Schäffer Lászlóné a MTESZ képviseletében két nagyobb programot ismertetett, az egyik a február 7-én megrendezésre kerülő adókonferencia, amely az adótörvények változásairól szól majd, a másik egy országos konferencia, mely a környezetvédelmi szabályok változásait mutatja be.

Suhajda Anita a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete nevében számolt be a két állandó klubnapjukról, ami január 14-én és 28-án lesz, ezen kívül február 16-án lesz egy farsangi báljuk. Ferbuár-március-április hónapban egy több alkalmas tréningsorozatuk lesz, bővebb információt a következő sajtóreggelin tud mondani.

Cserteg István az Agóra képviseletében a ház megnyitójáról beszélt hosszabban, április 5-e a szakma megnyitója lesz, 6-án és 7-én várják a nagyközönséget, márciustól lehet kisebb-nagyobb csoportoknak jelentkezni a „háznéző” túrára, amely során a pincétől a padlásig bárhová betekinthetnek a látogatók. Természetesen várják a civilek programajánlóit, igyekeznek partnerek lenni mindenben. Részletesebb információkat a következő két találkozón tud mondani.

Végül Hudák Tibor beszélt a Peron Music Alapítványtól, Ő sajtómegjelenési lehetőséget kért a hamarosan megjelenő kiadványukhoz. Készül tanulmány is a Tatabányán már 18 éves kort megélő tehetségkutatójukról, és mellette a Székelyföldön először megtartott hasonló célú rendezvényükről is.

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu