Sportnap az összetartozás jegyében

1998 óta minden év májusában összemérik sporttehetségüket a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola, és a tatai Fazekas Utcai Általános Iskola tanulói, Szőgyénben vagy Tatán, évente váltogatva a helyszíneket. A két intézmény között  ugyanis testvériskolai kapcsolat van.


Május 19-én Szőgyén várta a testvérváros és testvériskola küldötteit, amikor Sándor Péter testnevelés szakos tanár és Czina Éva, a Tatai Diákönkormányzat küldöttének vezetésével harmincegy felső tagozatos diák érkezett a felvidéki testvértelepülésre, a hagyományos sportnapi rendezvényre.

Bósza Zsolt és Alt István szőgyéni, Sándor Péter tatai testnevelés szakos tanárok

Korosztályok szerint három csoportban mérkőztek a tanulók. Sor került lány – és fiú futballmérkőzésre, floorballra, vagyis teremhoki mérkőzésre, és a „kidobó” labdajátékra.A szerencse részarányosan kedvezett a csapatoknak, végül a kézilabda vegyes csapatos felállásban zajlott, egymásért és nem egymás ellen, az összetartozás és a barátság jegyében.

A jövő évben jubilál a hagyományos rendezvény. A huszadik évforduló Tatán zajlik majd, amiről már az idei találkozón beszéltek a szervezők. Elképzeléseik szerint a közös sportjátékba bevonják a diákok mellett a tanárokat, és a két önkormányzat képviselőit is, hogy igazi ünneppé váljon a huszadik születésnap, a testvériség és összetartozás jegyében.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu