Szőgyénből indult a 43. Felvidéki Honismereti Kerékpártúra

A legnagyobb hagyománnyal és szervezettséggel rendelkező, többgenerációs rendezvény az idén Szőgyénből indult útjára július 29-én, majd kilenc napig tartó kerekezés után, augusztus 6-án Ipolybalogon fejeződik be, a XIII. Szent Korona Ünnepség részeként.

Köteles László főszervező az idei évben az Alsó- és Középső-Garam mente vidékeinek bejárásával indította a túrát, érintve a történelmi hon nevezetes bányavárosait, megismerve a Felvidék kulturális, természeti és szellemi értékeit, majd bejárva a Korponai-hegyvidéket, és az Ipoly mentét.

Köteles László, a túra szervezője elmondta, hogy 1979-ben csatlakozott első ízben a kerékpározás szerelmeseihez, és azóta minden évben vállalta a részvételt, később már mint szervező, és így immár huszadik alkalommal irányítja a programot. Az idén is eljöttek anyaországi kerekezők, s három napig tartó biciklizés után célba értek a kárpátaljaiak is, akik immár törzstagoknak számítanak. Az idei túrán 400 kilométert járnak be, ez napi 60-80 km megtételét jelenti.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu