Támogassuk a Magyarok Nagyasszonya szobor felállítását

Több szervezet, társulás, mint a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma, a Szövetség a Közös Célokért társulás és a királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás képviselői fogtak össze annak érdekében, hogy a csallóközi Királyfiakarcsán minél előbb felavathassák – nemzeti összetartozásunk jelképeként – Rieger Tibor szobrászművész csodálatos, bronzból készült Magyarok Nagyasszonya szobrát.

A három szervezet ennek érdekében január 21-én közadakozást hirdetett,  és várják az adományokat. A szoborállítási terv apropóján, március közepén dr. Prokopp Mária mutatta be Rieger Tibor szakrális alkotásait a Szent Erzsébet Főiskola Dunaszerdahelyi Kihelyezett Tagozatán. Április 12-én Budapesten, az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor, a Bethlen Gábor Alapítvány elnöke vendégül látta mindazokat, akik védnökséget és szervezési feladatokat vállaltak a szobor bronzba öntése és felavatása érdekében, a több mint húsz személyiségből álló Szoborbizottságot.

„A Magyarok Nagyasszonya tiszteletének eredete: az utód nélkül halálára készülő Szent István úgy érezte, csak azzal biztosíthatja országa fennmaradását, ha égi segítségért könyörög. Így ajánlotta fel a Szűzanyának az országot. A Magyarok Nagyasszonya elnevezésnek okát és történetét tudatosítani kell, mert veszély napjainkban is van, de elkerülhető. Ennek jelképe a készülő szobor“ – fogalmazott Duray Miklós, a szoborbizottság fővédnöke Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnökének parlamenti irodájában április 12-én.

Rieger Tibor szobrászművész nem véletlenül szeretné ezzel az alkotással megörvendeztetni Királyfiakarcsát, hiszen gyermekkorában néhány évig itt cseperedett, és szép emlékek fűzik a csallóközi településhez. A Magyarok Nagyasszonya szobrot egykori családi házuk helyén, a falu központjában szeretnék elhelyezni, és ünnepélyesen felavatni augusztus 19-én, nemzeti ünnepünk tiszteletére.

A támogatásokat a közadakozásra létrehozott számlán gyűjti a budapesti Bethlen Gábor Alapítvány:
IBAN: HU82 1170 2036 2072 5602 0000 0000,
valamint a királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás:
IBAN: SK0365000000000020565949 gyűjtik.

 

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu