Te döntesz, én segítek! - Karlovy Vary-ban tartottak konferenciát a támogatott döntéshozatal jogi intézményéről

döntésAz ÉFOÉSZ jogásza, Dr. Danó Réka is részt vett azon a Karlovy Vary-ban tartott konferencián, amely a támogatott döntéshozatal és a gondnokság intézményét járta körül, összevetve az eddigi nemzetközi tapasztalatokat, negatív és pozitív változásokat a rendszerben. Az egyesület jogásza a jelenlegi magyarországi állapotokat vázolta fel, bemutatva, hogy bár az új jogi intézmény bevezetése nagy előrelépésnek számít, ám gyakorlati megvalósulásának még számos akadálya van.
A támogatott döntéshozatal igénybevételekor - szemben a gondoksággal - az igénybe vevő személy továbbra is teljes mértékben cselekvőképes marad, ügyeit önállóan intézheti, mindezt úgy, hogy a támogató megadja számára azt az alapvető segítséget, amely segíti az érintett személyt - legyen értelmi fogyatékossággal élő fiatal felnőtt/időskorú stb. - abban, hogy önmaga számára a legelőnyösebb döntést hozhassa meg.

Könnyen érthetően a támogatott döntéshozatalról: http://www.efoesz.hu/download/mv_td.pdf

Bővebben a támogatott döntéshozatal jogi intézményéről: http://www.origo.hu/jog/lakossagi/20140720-uj-jogintezmeny-a-tamogatott-donteshozatal.html

döntés

 A projekt az
Emberi Erőforrás Minisztérium

és
Tatabánya Megyei Jogú Város
támogatásával valósul meg.

ARCHÍVUM

VIDEÓK
FOTÓK
HÍRARCHÍVUM
SAJTÓMEGJELENÉSEK 

TUDÁSBÁZIS

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK
JOGSZABÁLYOK
HASZNOS LINKEK

SZAKÉRTŐBÁZIS

Feliratkozom a hírlevélre


<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu