Várják a középiskolások jelentkezését a PénzSztár versenyre

Elindult a 2017. évi, immár ötödik PénzSztár verseny online regisztrációja. A jelentkezési időszak egészen október 9-ig tart. 

A PénzSztár Magyarországi és Határon Túli Magyar Középiskolák Országos Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye egy egyedülálló kezdeményezés a pénzügyi kultúra fejlesztésére, amely átfogja a gazdaság és a pénzvilág minden fontosabb szegmensét, kiterjed egész Magyarországra és a határon túli magyarlakta területekre is.

A 2013-ban elindított PénzSztár egy nagyszabású, évente megrendezendő, játékos pénzügyi műveltségi verseny. Elsődleges célja, hogy felkeltse a középiskolás korosztály érdeklődését a gazdaság és a pénzügyek iránt, illetve mérje és tovább bővítse ilyen jellegű ismereteiket.

A versenyre négyfős középiskolai csapatok jelentkezhetnek magyarországi és határon túli magyar középiskolákból. A jelentkezés feltétele, hogy a csapat tagjai ugyanabba a középiskolába járjanak, 14-22 év közötti diákok legyenek, s a 2017/2018-as tanévben középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezzenek.

A felkészüléshez segítséget nyújtanak a Tudástárban megtalálható ismeretterjesztő anyagok, oktatóvideók, versenyfeladatok, gyakorló tesztek és szakirodalmak, de a csapatok ismeretszerzését más olyan források (napilapok, magazinok, könyvek, tanulmányok, hírportálok és egyéb internetes tartalmak) is segíthetik, amelyek a gazdaság és a pénzvilág működéséről nyújtanak átfogó tájékoztatást és aktuális információkat.

A PénzSztár verseny fődíja 2017-ben is fejenként 100 ezer forint és egy-egy okostelefon a győztes csapat minden tagjának. A legügyesebb versenyzőket emellett további értékes nyeremények, tárgyjutalmak és tudásalapú szakmai díjak is várják. A verseny szervezői arra törekszenek, hogy a csapatok a fordulók során nyújtott teljesítményük arányában részesüljenek a támogató és szakmai együttműködő szervezetek által felajánlott díjakból.

Az a három középiskola, ahonnan a legtöbb csapat kitölti az előselejtező két online tesztjét – az elért eredménytől függetlenül – különdíjban részesül. Nyereményük egy-egy oktatási szimulációs szoftverlicenc, amely további segítséget nyújthat számukra a pénzügyi és gazdasági ismeretek elsajátításában. Azok pedig, akik nem jutnak tovább az online fordulókból, a főversennyel párhuzamosan külön játékban vehetnek részt, további nyereményekért.

A versennyel kapcsolatban részletes információk találhatók a honlapon http://penzsztar.hu/?page_id=957,

Felvidék.Ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu