Véget értek a Komáromi Napok

Véget ért Észak- és Dél-Komárom legnagyobb, közös rendezvénye, a 26. Komáromi Napok. A két város ismét közösen ünnepelt és emlékezett történelmünk kitüntetett pillanataira; köztük a dicsőséges tavaszi hadjárat részeként az első komáromi, másnéven komárom-szőnyi ütközetre.

A Görgei, Klapka és Damjanich vezette honvédcsapatok 168 évvel ezelőtt vívták meg a szabadságharc legfontosabb csatáját,  az első komáromi ütközetet, melyben győzelmet arattak az osztrák seregek felett. Nem túlzás azt mondani, hogy ez a csata döntötte el Magyarország sorsát, hiszen ezt követően hívták be az osztrákok segítségül a cári Oroszország hadseregét.

Az idei rendezvény több tízezer embert mozgatott meg, a gazdag műsofolyamban több mint 300 program, koncert, előadás valósult meg a Duna jobb és bal partján. Kézműves vásárral, sport-és kulturális programokkal, borutcával, gasztronómiai különlegességekkel várták a Komáromba látogatókat.  A régió legnagyobb tavaszi fesztiválja, a 26. Komáromi Napok a Duna két partján fekvő város közös rendezvénysorozatára hagyományosan április 26-a és május 1-je között kerül sor, azonban az előrendezvények már április 21-től megkezdődtek. 

 

Forrás: Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu