X. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny

Öt ország, 39 énekese indul október 22-én és 23-án a X. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyen a Komáromi Városi Művelődési Központban – legtöbben a primadonna kategóriában vannak. Kilenc bonviván, 19 primadonna és 8 szubrett-buffó páros érkezik majd Komáromba. Szlovákián és Magyarországon kívül a Kolozsvári Állami Operából, Lengyelországból és Oroszországból jönnek énekesek.

A legtöbben Magyarországról tanúsítottak érdeklődést, nem véletlenül lett hungarikum a magyar operett. Szlovákiában évente két operettet mutatnak be, Besztercebányán és Kassán. Operetténeklést sem a konzervatóriumban, sem az egyetemen nem tanítanak, csupán az operaénekesi szak elvégzése után jelentkezhetnek a hallgatók stúdiumként, operett szakra.

A világ operett színpadainak csillagait várják Komáromba. Október 22-én, szombaton a délelőtti óráktól estig zajlanak a középdöntők, melyeket ingyenesen tekinthet meg a közönség.

Az énekesek két áriát vagy duettet adnak elő, zongorakísérettel. Október 23-án, vasárnap 19.00 órakor kezdődik a döntő, ahol a Budapesti Operettszínház szimfonikus zenekara kíséretével versenyeznek az indulók.

Stubendek László, Varga Anna, Kerényi Miklós Gábor

A zsűri tagjai Frankó Tünde Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész, Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója, Yehonatan Carmi zenei menedzser és Dagmar Livorová, a Szlovák Zeneművészeti Egyetem opera–operett énekszakos tanára lesznek. Művészeti vezető és a zsűri elnöke: Kerényi Miklós Gábor Kero®. A X. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny fődíja 3 000 euró.

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu