XXXIII. Tatai Minimaraton verseny

Az európai hírnévre is szert tett rangos versenyt 1984 óta szervezik meg a vizek városában, Tatán. Idén Tata Város Önkormányzata, a Trans – Ped Csoport, a KEM SZÖSZ Szabadidő és Természetjáró Szövetség, a Vidanet és a Derik Hungária Kft. támogatásával valósult meg a sportesemény.

Augusztus első hétvégéjén a Magyary Zoltán Művelődési Központ előtt futók és szurkolók százai várták a startpisztoly eldördülését. A 14 km-es táv lefutására tizenkét országból indultak versenyzők, 756-an egyéniben, és 65 váltó 195 taggal vállalta a megmérettetést.

A versenyen Tata testvértelepülései közül jelen volt Alkmaar, Arenzano, Pinczow, Szováta, Szőgyén, Magyarkanizsa és Gerlingen képviselete.

A versenyzők gyönyörű környezetben futhattak: a felújított Kossuth tér mellett, az Öreg-tó, és a Cseke-tó partján a tóparti sétányok csendjében, de a történelmi hangulatot árasztó kis utcák varázsa is különleges volt. A Tatai Minimaratont Nemes Zoltán, a tatai testvértelepülés Szőgyén színeiben nyerte, az alkmaari versenyzőkkel egy csapatot alkotva - ezzel is erősítve a Tata testvértelepülései közti együttműködést.

Felvidék.ma 

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu