Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

bazis_karacsony_web


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Irodánk 2016. december 21. és 2017. január 1. között zárva tart. Halaszthatatlan ügyben munkatársunk hétköznapokon 9.30 - 12.00 között telefonon a 06-30/601-4455 számon, valamint email-ben az info@bazispont.hu címen várja kérdéseiket.

2017. évi nyitva tartásunk:
Hétfőtől péntekig 8.00-16.00
Első munkanap 2017. január 2.


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00
A Komárom-Esztergom megyei Civil Információs Centrum Információs Napokat tart a a felhívásban található időpontokban és helyszíneken. Témáink a Nemzeti Együttműködési Alap 2017. évi működési pályázata, valamint a civil szervezeteket érintő alapszabály módosítási kötelezettség.
 
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a NEA 2017. pályázat kiírása még nem történt meg, a tájékoztatás alapján erre várhatóan a héten kerül sor. Így a dátum esetleges tolódása esetében az Információs Nap időpontja is módosulhat, melyről az arra regisztrált szervezeteket értesítjük! 
 
Regisztrációját az info@bazispot.hu email címen vagy a 06-34/787-242 telefonszámon teheti meg.
 

Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület alapvető célja volt, mikor 2011-ben, az Önkéntesség Évében megalapította a Komárom-Esztergom megyei Önkéntességért díjakat, hogy még többek számára tegye vonzóvá az önkéntes tevékenységet, és hogy az önkéntesség társadalmi megítélését még kedvezőbb irányába mozdítsa.
Kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az önkormányzati fenntartású intézményekig egyre többen jönnek rá, hogy mennyire fontosak az önkéntesek által végzett tevékenységek, és igénylik az önkéntesek munkáját, segítségét.

2012-től az egyesület a Civil Információs Centrum címbirtokosaként, illetve a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház országos hálózatának megyei képviselőjeként még hangsúlyosabbá igyszik tenni az önkéntesség elfogadtatását, elismertségét.
Maga a díj is nem véletlenül az Önkéntesség világnapján, vagy ahhoz közeli hétvégén kerül átadásra az egyesülethez beérkező jelölések alapján. Fontosnak tartjuk, hogy a civilek tapasztalataira épülve jusson megfelelő helyre a díj, hiszen mindenki a saját környezetében tapasztaltak alapján nyújt be jelölést, s ezáltal számunka is egy jól látható térképet kapunk az egyes térségekben aktívan tevékenykedő magánszemélyekről, szervezetekről. 
Az első két évben 3 kategóriában díjazta az egyesület az effajta tevékenységet elismerésre méltón végzőket, így az Év Önkéntese, Az Év Önkéntes Szervezete, illetve Az év önkéntes programja kategóriákban köszöntöttünk önkénteseket.
Ezek a díjátadások Tatabánya Fő terén, az Adventi Ablaknyitogató keretén belül zajlottak, a helyi lakosság előtt, szabadtéri színpadon, ennek azonban meglehetősen szűkös volt a tér- és időbeli kerete. Ezért gondolta az egyesület vezetése már a következő évben, 2013-ban, hogy méltó ünnepi keretek között bonyolítja le a programot. Így a Polgármesteri Hivatal Tanácsterme szolgált 3 éven át helyszínül, s ekkortól már egy újabb kategóriával, az Év jótevője címmel is kitüntettünk egy-egy magánszemélyt, szervezetet, vállalatot, akik az adott évben a társadalmi felelősségvállalás keretében újszerű módon adott támogató segítséget egy civil szervezet, kezdeményezés, program számára. 
Az idei évben az új helyszín választás egyik oka a megyei lefedettség előremozdítása. Mivel az egyesület Civil Információs Centrumként is üzemel, a megyei hálózatát Civil Információs Pontok által erősíti, s mivel Tata is egy ilyen Pont, ezért is gondoltuk, hogy az adott régió civil szféráját megtisztelve bonyolítjuk ott a programot, s külön köszönet Berczelly Attilának, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatójának, hogy nagylelkű támogatásukkal az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ szolgált helyszínéül ünnepségünknek.
Nagy örömünkre minden évben sokak által ismert és elismert közéleti személyiségek emelik az ünnep jelentőségét megtisztelő jelenlétükkel, így a mostani díjátadók dr.Illés Boglárka az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyekért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára, Bánhidy László Esztergom város önkormányzatának alpolgármester, Bereznai Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város önkormányzatának alpolgármestere, illetve Domonkos Ágnes, a Tatai Civil Társulás elnöke voltak.
A műsort színesítették: Somogyvári Nóra és Tasnádi Réka harmonikajátéka, felkészítő tanáruk Deményi Roxána, Tóth Luca népdalcsokra, tanára Pitti Katalin, valamint Kovács Réka versmondásának felkészítője Maller Márta voltak.

2016 díjazottai:
Év Önkéntese – Bacsárdi József /Tata/
Bacsárdi József nagyon sokat tesz az emberekért, különösen a fogyatékkal élő személyekért, mozgássérültekért, kisebbségek tagjaikért, időskorúakért,s nagy szeretettel is veszi körül őket. Az egészséges életmód népszerűsítéséért ellátogat a nyugdíjas klubokba, mozgássérültek klubjába, szociális otthonokba. Az általa szervezett sport és egészségnapok, a mozgássérültek által játszott boccia játékban segédkezik illetve bíróként is részt vesz. A rászorultakat adománygyűjtéssel segíti. Bacsárdi József az Áhi Jóga Egyesület vezetőjeként létezésünk legalapvetőbb eszközét, az egészségünk megőrzését tartja legfontosabb küldetésének.

Év Önkéntes szervezete – Élettér Egyesület /Komárom/
A közel 20 éve alapított Élettér Egyesület 2005 óta büszkélkedhet saját ingatlannal, mely Koppánymonostoron található. A Mag-ház civil szolgáltató központként egész évben rendelkezésre áll a lakosság számára, a helyi igényekhez igazodva. Két fő irányvonaluk a civil szolgáltatás, valamint gyermek- és ifjúsági munka. Egész évben folyó eseményeik: osztályközösségek fejlesztése, települési ifjúsági közösségfejlesztések, települési és ifjúsági koncepciók kidolgozása, Önkéntes és Civil Információs Pont, Fiatal Vállalkozókat segítő információs pont működtetése, Mag-hasadás hírújság megjelenése, Tóth Kálmán Népfőiskola önfenntartó civil és művészeti kollégiumának működése, Városi Diáktanács mentorálása, képzése, nyári tábor üzemeltetése. Akkreditált rehabilitációs foglalkoztatóként jelenleg két alkalmazottjuk megváltozott munkaképességű fiatal,akiknek korábban nem volt lehetősége a munkaerő piacra bekerülni. Közel 50 fő a rendszeres önkénteseik száma, melyet az iskolai közösségi szolgálatosok száma tovább bővít. A tavalyi évben kiemelten foglalkoznak az Ács-Jegespusztán élő cigány kisebbség felkarolásával, mindennapi életük színesebbé tételével. A külvilágtól elzárt település lakói örömmel vesznek részt minden, a velük, s értük tett közösségi programokban.

Év Önkéntes programja – Az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány Meseösvénye
A kisgyermekes családok keresik a lehetőségeket, programokat, ahol gyermekeikkel együtt közösen szórakozhatnak, mindkét fél számára feltöltődést jelent a kikapcsolódás. A utóbbi években felerősödött az igény a népi hagyományok így a népmese iránt. A szülők látják az élményalapú, tapasztalati élményszerzés előnyeit, s keresik is ezeket a lehetőségeket.A Meseösvény 12 állomásának összeállításakor fontos szempont volt, hogy a 4-10 éves gyermekek koruknak megfelelő feladatokban, szórakoztatásban részesüljenek.
Másik új, hasonló programjuk LogiKaland, amely a matematikára épülve élményalapú tapasztalatszerzést visz végbe játékos formában. Az önkéntesekkel megvalósuló program nagy előnye a pálya mozgathatósága, elszállítása az igényelt településekre, helyekre, ezáltal vonzva be mind több gyermeket ebbe az élménybe.A programon az önkéntes segítők számára is meghatározó élmény, hogy a gyerekek igen nagy élvezettel , és lelkesedéssel végzik el a feladatokat, hiszen ez számukra egyfajta megerősítést jelent a munkájuk fontossága, és szükségessé tekintetében.

Év jótevője – T-Szol Zrt. /Tatabánya/
A T-Szol Zrt. jelmondata utal arra, amit a társadalmi felelősségvállalás terén a vállalat stratégiai szinten megfogalmaz. A város lakosainak széleskörű kiszolgálása, életminőségének javítása alapvető feladata. A társadalmi és környezetvédelmi megfontolásokat szem előtt tartva kiemelt feladatának tekinti a helyi közösségek támogatását, legyen az sport, kulturális, hitéleti, családi vagy gyerekprogram. Néhány példa a T-Szol támogatottságát élvező társadalmi csoportok közül: Mosolygós Gyermekekért Alapítvány, Gyermekekért a 21.Századért Alapítvány Szent Borbála Kórház, valamint rászoruló, hátrányos helyzetben élő általános iskolás gyermekek.

Tata, 2016.12.03.
Összeállította: Lendvainé Komlós Zsuzsanna, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület munkatársa

Az Év Önkéntese díj 2016


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

Az októberi ünnepségeket követően novemberben is folytatódnak az 1956-os szabadságharc és forradalom tiszteletére szervezett rendezvények Szőgyén testvérvárosában, Tatán.


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

Pénteken Kiskunmajsán indul az egyhónapos Kárpát-medencei karácsonyi koncertsorozat

Mennyből az angyal címmel új karácsonyi lemezét adta közre csütörtök délután Budapesten a Ghymes. Mostani karácsonyi koncertkörútja során a világzenei formációként is nyilvántartott népszerű felvidéki együttes tizennégy helyen lép fel a következő egy hónap alatt.


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

Idén november 18-19-én is megrendezte az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmárnémeti Kölcsey Kör, az RMDSZ, valamint az Érmindszenti Református Gyülekezet a Kárpát-medencei Ady-megemlékezést, az Érmindszenti zarándoklatot. Idén felvidéki előadóművészek is részt vettek az eseményen.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

játszóház

mikulás

karácsony


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

Felvidéki magyar matematikusokat is segít a nemzetközileg elismert tudós

Első díszdoktorát avatta a komáromi Selye János Egyetem. A doctor honoris causa tiszteletbeli címet a számelmélet területén tevékenykedő dr. Győry Kálmán professzor, akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja vehette át.


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

A komáromi Selye János Gimnázium mellett működő Király Püspök Alapítvány az elmúlt években rengeteg segítséget nyújtott az iskola számára. Az alapítvány célja a tehetséges, valamint a szociálisan hátrányos helyzetű diákok támogatása, ill. az iskola eszköztárának fejlesztése. Az alapítványt 1814-ben Király József pécsi püspök, a jezsuita gimnázium volt diákja hozta létre azzal a céllal, hogy anyagi támogatást nyújtson a gimnázium diákjainak. Az alapítvány 1945-ig működött, majd 1992-ben RNDr. Ipóth Barnabás, a gimnázium akkori igazgatója hívta újból életre.Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

Elindult Felvidéken a magyar nyelvű lelki elsősegély telefonszolgálat

Október végétől, baj esetén már Felvidékről is hívható telefonon a magyar nyelvű lelki elsősegély. A minimálisnak számító helyi tarifával hívható szolgáltatás a 0904 500 338-as (T-Mobile) és a 0918 500 333-as (Orange) számokon érhető el és névtelenül vehető igénybe. A  felvidéki magyarok hívásait egy különleges technikai berendezés segítségével díjmentesen fogadják Magyarországon, ahol jelenleg 500 önkéntes dolgozik a segélyközpontokban. A segítők komoly tapasztalattal rendelkeznek a mentálhigiénés prevenció, a lelki egészség védelme, a krízis-intervenció és az öngyilkosságok megelőzése területén.

A Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálatot a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) működteti. Pogány Erzsébet, a társulás igazgatója a telefonszolgálatról elmondta, hogy létrejötte teljes mértékben helyi és anyaországbeli civil szervezetek érdeme. A SZAKC kezdeményezésének magvalósításában a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége vett részt.

Felvidek.ma


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

Az elmúlt hét bővelkedett magyar programokban Kassán. A legnagyobb szabású rendezvény a Rákóczi 110 éve Kassán című négynapos konferencia volt, melyen 28 szlovákiai és magyarországi előadó vett részt. A tanácskozást a Kassai Polgári Klub szervezte a Kelet-szlovákiai Múzeummal és a Kassai Történelmi Társasággal karöltve. A fővédnökséget Zdenko Trebuľa, a Kassai Önkormányzati Kerület elnöke és Richard Raši, Kassa főpolgármestere vállalta.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

http://www.piacesprofit.hu/media/2014/07/jogparagrafus_pixabay1.jpg A korábbi szabályozás helyébe – miszerint az egyesületek és alapítványok a Ptk. hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg, de legkésőbb 2016. március 15-ig kötelesek a létesítő okirataik mindazon rendelkezéseit felülvizsgálni és szükség szerint módosítani, melyek nem felelnek meg a Ptk. szabályinak – egységesen 2017. március 15. napja került meghatározásra az esetlegesen szükséges módosítások átvezetésének határidejeként.

A törvénymódosítás indoklása szerint jelenleg azon szervezetek száma, amelyek még nem feleltették meg létesítő okiratukat a hatályos Ptk. rendelkezéseinek. A törvénymódosítás célja, hogy a jogi személyek védelme érdekében megakadályozza a mulasztásból eredő ellehetetlenülést és méltányos módon biztosítsa a civil társadalom számára a Ptk. rendelkezéseihez való alkalmazkodáshoz szükséges megfelelő időt.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

online marketing

2016-ban a magyarok több mint 70%-a internetezik aktívan. Vásárlási döntései előtt a 45 éven aluliak kilenctizede, a 45 évnél idősebbek több mint fele tájékozódik online a piaci kínálatról. A '90-es és 2000-es évek szülötteinek döntő többsége interneten vásárol, ha teheti.
Régen vége azoknak az időknek, amikor elegendő volt egy cégtábla és egy meggyőző mosoly. Ma a honlaptól a webáruházon át a Facebook-oldalig és más közösségi médiumokig a vásárló hűségéről, elköteleződéséről, a márkák ismertségéről és kedveltségéről, az ügyfelek pozitív véleményéről és annak megosztásáról szól a marketing.
Akár vásárlóként, akár majdani vállalkozóként képzeled el a jövődet, az internetet nem tudod megkerülni. Már ma érdemes ezért megismerkedned az online marketing folyamatosan változó világával.
Képzésünkön bemutatjuk a Facebookban, a Google-ben és más közösségi médiumokban (Snapchat, Twitter, Instagram, stb.) rejlő lehetőségeket. Megtudhatod, mi a nagy márkák sikerének titka, vagy épp hogyan építhetsz magad is többezres közösséget filléres költséggel. Az online marketingstratégiák ismerete nemcsak a közösségépítésben segít, hanem eligazít a nagy márkák technikái között is.

Az előadás dátuma és időpontja:
2016.11.29 9 óra - Jókai Gimnázium, Komárom
2016.11.29. 11 óra - Mag-ház, Komárom, Csendes u. 8.
2016.11.29. 15 óra -Bázispont, Tatabánya, Kós Károly u.
2.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány egyik saját indíttatású projektje - Online marketing előadások - "Neten dől el" megnevezéssel, induló / meglévő vállalkozások, fiatal pályakezdők, a munkaerőpiacra kilépők (végzős hallgatók) számára nyújt segítséget térítésmentes előadás sorozatával 2016. szeptember - december közötti időszakban Magyarország területén.

Az előadás tematikája:
- Integrált digitális marketingstratégia: statikus hirdetés, banner, natív tartalmak, ambient marketing, gerillamarketing és más marketingtechnikák stratégiai egységbe rendezése
2016.11.29 9-10:30 Jókai Gimnázium, Komárom
2016.11.29. 15 óra Bázispont, Tatabánya, Kós Károly u. 2.

- Online ügyfélkommunikáció: ügyfélszerzés, elérés, e-sales, ügyfélmegtartás; ügyfél-panaszkezelés, ügyfélelégedettség
2016.11.29. 11 óra, Mag-ház, Komárom, Csendes u. 8.

Mindez neten dől el. Csatlakozz és ismerd meg a közösségi média marketingtechnikáit!

online marketing


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

Tizenötödik alkalommal rendezte meg sportnapját a Csepel-Szigeti Fogyatékosok Sportegyesülete október 16-án, Kiskunlacházán, amelyen idén felvidéki résztvevői is szerepeltek.

Roll Dance kerekesszékes együttes

Medvegy Judit, a CSEFOSZ SE elnökének a meghívására a rendezvényre több mint kétszáz versenyző érkezett nemcsak a kistérség vonzásköréből, hanem ebben az évben először nagypakai és nagymegyeri vendégek is bemutatkoztak.


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

„TASZŐSZOMA” címmel rendeztek kiállítást az erdélyi Szovátán. Az október közepén megrendezett esemény a képzőművészetek fontossága és a közösségek találkozása mellett a kárpát-medencei egységes magyar nemzettudat megerősítését is szolgálta.


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

A Széchenyi István Polgári Társulás, a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület és a Csemadok Komáromi Városi Szervezete közös megemlékezésére október 17-én került sor, az észak-komáromi Kultúrpalotában.


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Információs Központ (CIC) szervezésében október 15-én a kárpát-medencei civil élet képviselői és döntéshozói találkoztak Lajosmizsén, a Geréby Kúriában tartott III. Kárpát-medencei  Civil Konferencián, hogy eszmecserét folytassanak a civil szerveződések közösségteremtő erejéről és lehetőségeiről Magyarországon, valamint a Kárpát-medencében.

Basky András, Lajosmizse polgármestere 


<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu