Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A Komárom-Esztergom megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodalmi pályázatot hirdet a megyében élő, 60 év feletti személyek részére. A pályázat célja a generációk közötti kapocs erősítése, az élettapasztalatok továbbadása, az alapvető emberi értékek megtartásának fontossága a rohamosan változó világunkban.

A legjobb alkotások díjazásra kerülnek, illetve kiadványban jelennek meg, hogy elérhetőek legyenek a nagyközönség számára is!

A díjátadó várható időpontja 2015. Január. A pontos időpontról tájékoztatást küldünk a későbbiekben.

A pályázatokat 2014. december 15-ig lehet postai vagy elektronikus úton a BázisPont címére elküldeni a mellékelt jelentkezési lappal együtt!

Részletek a mellékelt felhívásban olvashatók!

- felhívás letöltése
- jelentkezési lap letöltése

kép


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Kedves Civil Partnereink, Barátaink!
 
A tanévkezdés a hátrányos helyzetben élőknek igen nagy kihívás, hiszen számtalan eszközre van szüksége a gyermekeknek a hatékony tanuláshoz, melyet a szülők vagy egyáltalán nem, vagy nem megfelelő minőségben tudnak biztosítani.

Ennek enyhítésére, nagyszabású segélyakció vette kezdetét, melyhez az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház is csatlakozott. Az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” programjának célja, hogy 1000 rászoruló gyermek, egyenként  10 000 forint értékű tanszercsomaggal jelentős, kézzel fogható segítséget kapjon az iskolakezdéshez.

Jelen adománygyűjtés kizárólag természetbeni adománygyűjtés. A gyerekeknek leginkább az alábbi taneszközökre lenne szükségük:
•    sima, kockás és vonalas füzet A5-ös és A4-es méretben
•    grafit ceruza
•    golyóstoll
•    vonalzókészlet
•    radír
•    tompa olló
•    iskolatáska (használt, de tiszta és jó minőségűt is szívesen fogadunk).
Amennyiben szívesen csatlakozna az akcióhoz, s lehetősége van rá, kérjük a felajánlásokat irodánkba / Tatabánya, Kós K. u.2./ juttassa el legkésőbb szerda (szeptember 3.) 16 óráig!
 
Köszönettel:
Smudla Kata
elnök

Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület
BázisPont 2800 Tatabánya, Kós Károly u. 2.
06 - 34 - 787 - 242
www.bazispont.hu


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Harmadik alkalommal tartott Városi Esélyegyenlőségi Napot a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület az Árpád téren. A rendezvényen részt vett Bereznai Csaba alpolgármester, az esélyegyenlőségi nap fővédnöke.


Az alpolgármester elmondta: nem szereti a „fogyatékkal élők” kifejezést, hiszen valamilyen szinten mindannyian azok vagyunk. Mindenkinek vannak olyan kisebb-nagyobb egészségügyi problémái, amelyek egész életében elkísérik. - A mai napon épp azt lehet kipróbálni, hogy az az ember, aki például tud járni, mennyire „fogyatékos” tud lenni egy kerekes székben, vagy mennyire esetlen, ha bekötik a szemét, és úgy kell különböző feladatokat végeznie. Meg lehet tapasztalni, hogy milyen másnak lenni, máshogyan élni, és így talán toleránsabbak, elfogadóbbak leszünk. Aki eljön és eltölt itt egy kis időt, teljesen más embereként fog hazamenni – hangsúlyozta Bereznai Csaba. Hozzátette: az akadálymentesítés elindult a városban. Nagyon fontos, hogy be kell vonnunk azokat a szakértőket, akik maguk is érintettek a problémában. Az a célunk, hogy ne valósuljon meg egyetlenegy járda-vagy intézmény-felújítás sem anélkül, hogy az ő szakmai véleményüket ki ne kértük volna. Az egész napos rendezvénnyel a fogyatékkal elő, hátrányos helyzetben lévő emberek problémáira hívták fel a tatabányaiak figyelmét a szervezők. Az érzékenyítő programokon az arra fogékony látogató a Komárom-Esztergom megyei Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének, a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének, illetve a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom megyei Egyesületének animátorai segítségével a gyakorlatban próbálhatta ki, hogy milyen segédeszközök segítik a fogyatékkal élők mindennapjait, milyen kihívásokkal kell nap mint nap szembenézniük, megküzdeniük. Az óvodások, iskolások szervezett csoportokban próbálhatták ki, milyen például bekötött szemmel pingpongozni, járókerettel közlekedni vagy kerekesszékben szlalomozni, és egyéb játékos „feladattal” is találkozhattak, de az arra járók is bekapcsolódhattak a programok bármelyikébe. Délután különleges kulturális műsor várta a látogatókat: a budapesti Gördülő Tánccsoport kerekes székkel előadott táncaiban gyönyörködhetett a közönség, Szabó Szonja képzőművész pedig a szájjal festés titkaiba avatta be az érdeklődőket, amelyet ki is próbálhattak a vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek egyaránt.

 

Forrás: tatabanya.hu


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

képA fogyatékos személyeket támogató-szabályozó rendszer helyzetéről Európában és Magyarországon, és az ezzel kapcsolatos, az országos érdekvédelmi szervezetek által készített javaslatokról.

A könyvben - mely A fogyatékos személyeket támogató-szabályozó rendszer helyzetéről Európában és Magyarországon, és az ezzel kapcsolatos, az országos érdekvédelmi szervezetek által készített javaslatokról címet viseli – Lovászy László és Sziklai István írták az összegző tanulmányt.

A kötet egyes fejezeteit az országos fogyatékosságügyi érdekképviseletek szervezeteinek képviselői készítették, a munkában részt vett az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ), valamint a Siketvakok Országos Egyesülete (SVOE) is.

A tanulmánykötet megtekinthető és letölthető az alábbi Issuu oldalon:
http://issuu.com/carpinelli_/docs/rendszerhelyzet_fogy_ep?e=0/8032333

 

Forrás: rehabportal.hu


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Az elmúlt két esztendő hagyományaihoz híven idén is megrendezésre kerül a fogyatékkal élők mindennapjainak kihívásait bemutató Városi Esélyegyenlőségi Nap. Az érzékenyítő program során több állomáson keresztül, játékos formában próbálhatják ki a látás-, hallás-, mozgássérült emberek életének nehézségeit az érdeklődők.

A rendezvényre 2014. május 29-én kerül sor Tatabányán, az Árpád-téren.

A program a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házat működtető Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület, valamint fogyatékossággal élőket képviselő civil szervezetek összefogásának köszönhetően valósul meg.

A rendezvényt színesíti a délután folyamán több produkcióval fellépő Gördülő Tánccsoport, akik kerekes székes táncukkal kápráztatják el a közönséget!

Tatabanya-eselyegyenloseginap


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A budafoki őszi küldöttgyűlésen Dr.Suhajda János, a keceli KÉSZ csoport elnöke, háziorvos felszólalásában elmondta, hogy 1 évvel ezelőtt megjelentetett egy írást a KÉSZ honlapján Gondolatok a demográfiáról címmel, melyből kiderült, hogy a magyarországi 1,2-es termékenységi index az egyik legrosszabb Európában. Van egy jó Alaptörvényünk, a konkrét intézkedések azonban vérszegények és hatástalanok. Sok kérdés és kritika megfogalmazódott ebben a témában.

Nagy örömünkre az elmúlt hetekben ismertté vált, hogy 2014 januárjától életbe lépett számos olyan intézkedés, melyek megnyugtató választ adnak aggodalmainkra:

 bevezették a rugalmas GYED rendszerét; érdekeltté válik a munkáltató, hogy kismamákat foglalkoztasson; egyéni vállalkozó édesanyák is komoly adókedvezményeket kapnak.

 A doktor úr összeállított egy részletesen kidolgozott, szakszerűen felépített közérthető bemutató anyagot a családtámogatásokról, melyet mellékletben kaptunk, magyarázattal együtt.
 Nagyon hasznos, jól értelmezhető mindkét anyag!

Küldjük   az   anyagot   elolvasásra, felhasználásra és terjesztésre, a megfelelő körökben!

 

A  Keresztény  Értelmiségiek  Szövetsége  Tatai  Szervezete

Családtámogatás 2014 | Segédlet


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00
A Roma Kultúra Program aktuális felhívásaival kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken keresheti az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőt:
 
 
telefon:
06-1-795-2902
 
 
Forrás: emet.gov.hu


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Módosul „A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése” program feltételrendszere. 2014. január 1-jétől szélesedik azoknak a nőknek a köre, akik igénybe vehetik a nyugdíjba vonulás előtti időszakra vonatkozó kedvezményeket.

A program meghirdetésekor azok a nők tartoztak a célcsoportba, akik legalább 39 év jogosultsági idővel rendelkeztek, és legalább fél éve álláskeresőként szerepeltek a munkaügyi nyilvántartásban. A belépésre 2013. december 31-ig volt lehetőség.

A változtatások szerint a 60. életévüket betöltött álláskereső nők jogosultsági idejükre való tekintet nélkül léphetnek be ezután a programba, az 55. életévüket betöltött nők esetében pedig legalább 37 év jogosultsági idő szükséges. Az említett célcsoportokba tartozóknak közvetlenül a támogatás előtt legalább 1 hónapja nyilvántartott álláskeresői státusszal kell rendelkezniük.

A rugalmas feltételek, a maximum 10 hónapig tartó támogatási időszak, továbbá a Munkahelyvédelmi Akcióterv által biztosított adókedvezmény kedvező lehetőséget biztosítanak a legalább 55. életévüket betöltött nők foglalkoztatására, illetve ahhoz, hogy nyugdíjba vonulásukat elősegítse.

A 2013. november 1-jén indított programról eddig több mint 3400 álláskereső és közel 350 munkaadó érdeklődött a munkaügyi kirendeltségeken. A rövid időszak, valamint az ügyfelektől érkező észrevételek miatt módosult a program feltételrendszere, így 2014. április 30-ig vonhatók be az érdeklődők.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

Forrás: kormany.hu


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Tisztelt Partnerünk!

Szeretettel hívjuk és várjuk Önt és/vagy munkatársait 2014. március 13-án 10 órától a KEM Civil Információs Centrum, a KEM Esélyteremtési Iroda, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett Információs Napra, mely a Közösségi Szolgálatban érintett iskolák, fogadó szervezetek, intézmények részére nyújt segítséget a szolgálat megszervezéséhez, lebonyolításához.

A rendezvény helyszíne:   Polgármesteri Hivatal Tanácsterme

                                     2800 Tatabánya, Fő tér 6.

Az információs nap programja:

 

9,30-10,00    regisztráció
10,00-10,10   köszöntő
10,10-11,15   IKSZ működési keretei - dr. Bodó Márton (OFI tudományos munkatárs)
11,15-12,00   Módszertan a tervezéstől a megvalósításig - Molnár Karolina pedagógiai fejlesztő
12,00-12,30   szendvicsebéd
12,30-13,00   Közösségi Szolgálat Portál - Szelke László pedagógiai fejlesztő
13,00-13,30   Jó gyakorlatok a megyében
13,30-tól       Konzultáció

Rendezvényünk ingyenes, azonban kérjük, hogy részvételi szándékát 2014.03.10-ig jelezze a 06/34/787-242-es vagy telefonszámon, vagy az info@bazispont.hu e-mail címen. Kérjük, tüntesse fel, hány főre számíthatunk az Önök szervezetétől.

 

Aktív részvételükre számítva, üdvözlettel:
Smudla Kata
elnök, Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület

// meghívó letöltése >


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Tisztelt Érdeklődők!

 

Ezen menüpontunkban egy helyen a 2014. évi változásokat mutatjuk be, elősegítve mielőbbi tájékozottságukat a változásokkal érintett ellátások, támogatások vonatkozásában. Ezen információk az adott államtitkárságaink tájékoztató anyagaiban is megtalálhatók lesznek, hasonlóan a korábbi évek gyakorlatához.

Munkatársaim a Központi Ügyfélszolgálati Irodában személyesen és telefonon is továbbra is készséggel válaszolnak kérdéseikre. Elektronikus megkereséseiket az ugyfelszolgalat@emmi.gov.hu címre várjuk.

Kérem, kísérje továbbra is figyelemmel e menüpontunk tartalmát, amely az elkövetkező hetekben folyamatosan fog bővülni.

 

Dr. Veres Gábor
irodavezető

A részletek a tovább > után olvasható!


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Az elöregedő társadalomnak nem csak Magyarországon, világszerte mindenütt gazdasági hatásai lesznek. Aki nem kezd el időben felkészülni nyugdíjas éveire, annak vélhetően nem lesz elég a nyugdíja ahhoz, hogy megszokott életszínvonalát fenntartsa. Vagyis, valamit lépni kell. A videó megtekintéséhez kérjük kattintson ide vagy a képre!


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

MEGHÍVÓ

nőtársKözösségi vidékfejlesztés. 
Női civil szervezetek konferenciája 
2014. január 28., kedd - Budapest

Merre fejlődik a magyar vidék? Hogyan járulnak hozzá a fejlődéshez a közösségek? Mi a szerepük a nőknek? Milyen tevékenységeket végeznek a civilek? Ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat a Nőtárs Alapítvány első konferenciáján az előadók és résztvevők. A vidékfejlesztésben a nők és szervezeteik még inkább szerepet kívánnak vállalni: egy közös cselekvési program összeállításával zárul majd a konferencia. 

A részvétel ingyenes, csak előzetes regisztrációt kérünk.
A vidékről érkezőknél lehetőség van az utazási költségeik megtérítésére.*


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A

Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH)

a fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramjának létrehozásáról szóló 555/2013. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (1) bekezdésének a) pontja alapján pályázatot hirdet

fogyatékos hallgatók közigazgatási ösztöndíjára (Ösztöndíjprogram)

a közigazgatás iránt elhivatott, gyakorlati tapasztalattal nem rendelkező, felsőoktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonyban álló fogyatékos hallgatók részére.


Az Ösztöndíjprogram célja a szakmailag elhivatott, munkatapasztalattal nem rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett hallgatók ösztöndíj-támogatással megvalósuló szakirányú munkatapasztalat szerzésének biztosítása.
A felvételt nyert ösztöndíjas egy minisztériumnál folytatott munkavégzésének időtartama 3 hónap, ahol a tapasztalatszerzés helyszínét a KIH ajánlja fel az ösztöndíjasnak a tanulmányai, érdeklődési köre figyelembevételével a kiválasztási folyamat eredményének és a befogadó intézmények igényeinek megfelelően.
A hallgatók szakmai fejlődését a teljes időtartam alatt a befogadó intézményeknél dolgozó, felkészített mentorok segítik.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Szociális üdülési pályázat nyugdíjasok részére (Erzsébet-program 2014) – A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázata

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretén belül pályázatot hirdet a nyugdíjasok részére szociális üdülés támogatására. Pályázók köre Magánszemélyek: azon belföldi illetőségű, öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévét betöltött személy, akinek rendszeres havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147.000 Ft-ot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkezik. A pályázat részletei Egy személy kizárólag egy pályázat keretében részesülhet az...

Szociális üdülési pályázat nagycsaládosok részére (Erzsébet-program 2014) – A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázata

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-

program keretén belül pályázatot hirdet a nagycsaládosok részére szociális üdülés támogatására. Pályázók köre Magánszemélyek: azon belföldi illetőségű magánszemélyek, akiknek a családjában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem nem haladja meg 2014. január 1-én érvényes minimálbér összegét 1, továbbá három vagy annál több – 20. életévüket a pályázat benyújtása napján be nem töltött – gyermeket nevelnek...

Szociális üdülési pályázat fogyatékossággal élők részére (Erzsébet-program 2014) – A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázata

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretén belül pályázatot hirdet fogyatékossággal élők részére szociális üdülés támogatására. Pályázók köre Magánszemélyek: azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött fogyatékossággal élő személyek, akik a pályázat benyújtásakor fogyatékossági támogatásban és/vagy vakok személyi járadékában és/vagy magasabb összegű családi pótlékban részesülnek, valamint a havi teljes összegű ellátásuk nem haladja meg a nettó 150.000,- Ft-ot. A pályázat részletei Egy pályázat...

Fürdőbelépő nyugdíjasok részére Erzsébet Kártyán – Erzsébet-program 2014

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet nyugdíjasok részére gyógyfürdőkbe szóló belépőjegyekre szóló támogatás elnyerésére az Erzsébet-program keretén belül. Pályázók köre Magánszemélyek: azon belföldi illetőségű, öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévét betöltött személy, akinek rendszeres havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147.000 Ft-ot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkezik. Azon pályázó, aki a nyugdíjasok szociális üdülési pályázati felhívására pályázatot nyújtott be, jelen...

DÖK-Kanapé – Diákönkormányzati vezetők tábora – Erzsébet-tábor 2014.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet diákönkormányzati vezetők részére Erzsébet-táborban való részvételre 2014-ben az Erzsébet-program keretein belül. A pályázat tárgya A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. Az Alapítvány teljes körű ellátást biztosító táborozási szolgáltatás igénybevételéhez nyújt támogatást az Erzsébet-tábor turnusának időtartamára. A turnus időtartama 6 nap, 5 éjszaka (vasárnap délelőtti érkezéssel és pénteki, reggelit követő távozással). Pályázók köre...

Erdő-mező élővilága (Erzsébet-tábor 2014) – Pályázat alapfokú közoktatási intézmények részére

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet alapfokú közoktatási intézmények részére az Erzsébet-táborban való részvételre 2014-ben “Erdő-mező élővilága” elnevezéssel Bene Roland vezetésével. A pályázat tárgya A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. Pályázók köre Alapfokú közoktatási intézmények. Belföldi illetőségű, tanulói jogviszonyban álló, a pályázat benyújtásának napján legalább 8 éves, de 2014. augusztus 31. napjáig 13. életévét be nem töltött...

Hurrá, együtt nyaralunk! (Erzsébet-tábor 2014) – Pályázat gyermekvédelmi intézmények, nevelőszülői hálózatok részére

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet gyermekvédelmi intézmények, nevelőszülői hálózatok részére az Erzsébet-táborban való részvételre 2014-ben “Hurrá, együtt nyaralunk!” elnevezéssel. A pályázat tárgya A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. Pályázók köre Tartós vagy átmeneti elhelyezést nyújtó gyermekvédelmi intézmények, nevelőszülői hálózatok. A pályázat részletei A pályázó szervezetek kizárólag 10 fős gyermekcsoportokkal pályázhatnak. A csoport tagjai a pályázat benyújtásának napján legalább...

Igazolt hiányzás (Erzsébet-tábor 2014) – Pályázat iskolai csoportok részére

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet  iskolai csoportok számára az Erzsébet-táborban való részvételre 2014-ben “Igazolt hiányzás” elnevezéssel. A pályázat tárgya A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. Pályázók köre Alapfokú közoktatási intézmények. A pályázat részletei A pályázó intézmények kizárólag 10 fős gyermekcsoportokkal pályázhatnak. A csoport tagjai a pályázat benyújtásának napján legalább 8 éves, de 2014. augusztus 31. napjáig...

Mesés nyár vár ránk! (Erzsébet-tábor 2014) – Pályázat családsegítő, gyermekjóléti szolgáltatásban és átmeneti gondozásban részesülő gyermekek részére

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet családsegítő, gyermekjóléti szolgáltatásban és átmeneti gondozásban részesülő gyermekeknek az Erzsébet-táborban való részvételre 2014-ben “Mesés nyár vár ránk!” elnevezéssel. A pályázat tárgya A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. Pályázók köre Családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó intézmények, szolgáltatók, valamint gyermekek átmeneti otthonainak vagy családok átmeneti otthonainak fenntartói. A pályázat részletei A pályázó intézmények kizárólag...

Vizek és vízpartok élővilága (Erzsébet-tábor 2014) – Pályázat iskolai csoportok részére

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet iskolai csoportok számára az Erzsébet-táborban való részvételre 2014-ben “Vizek és vízpartok élővilága” elnevezéssel Bene Roland vezetésével. A pályázat tárgya A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. A „Vizek és vízpartok élővilága” elnevezésű tábor célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek azokkal az állatokkal és növényekkel, amelyekkel osztozunk a természetes vizeinken. Az egyhetes kirándulás során túrák szervezésével...

Alkotóművészeti tábor (Erzsébet-tábor 2014) – Egyéni pályázat általános iskolás gyermekek részére

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet Borza Teréz alkotóművész vezetésével megvalósuló alkotóművészeti táborban (Erzsébet-tábor) való részvételre általános iskolás gyermekek számára. A pályázat tárgya A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. Pályázók köre Belföldi illetőségű, tanulói jogviszonyban álló, a pályázat benyújtásának napján legalább 8 éves, de 2014. augusztus 31. napjáig 14. életévét be nem töltött gyermek szülője/törvényes képviselője. A pályázat...

Birkózótábor (Erzsébet-tábor 2014) – Csoportos pályázat általános iskolás gyermekek részére

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet Komáromi Tibor világbajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó  vezetésével megvalósuló birkózótáborban (Erzsébet-tábor) való részvételre általános iskolás gyermekek számára. A pályázat tárgya A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. Pályázók köre Belföldi illetőségű, tanulói jogviszonyban álló, a pályázat benyújtásának napján legalább 8 éves, de 2014. augusztus 31. napjáig 14. életévét be nem töltött gyermek szülője/törvényes képviselője....

Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A HBLF-ROMASTER Alapítvány a 2013/2014-es tanév II. félévétől kezdődően ismét pályázatot hirdet hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló középiskolai tanulók részére iskolájuk bevonásával.
A programba kizárólag olyan diákok jelentkezését várjuk, akik jelenleg érettségit adó középiskolában tanulnak és a középiskola befejezése után nappali tagozaton gazdasági, műszaki vagy egészségügyi szakokon terveznek továbbtanulni és diplomát szerezni
Azon középiskolás diákok jelentkezését várjuk, akik a 2014/2015-ös tanévben vagy azt követően fognak leérettségizni és fejezik be középiskolai tanulmányaikat. (Azon diákok, akik 2014-ben érettségiznek és fejezik be középiskolai tanulmányaikat nem jogosultak pályázni!)
Kiemelten várjuk olyan diákok jelentkezését, akik közgazdasági, pénzügy- és számvitel, informatika, villamosmérnök, gépészmérnök, vegyészmérnök, biomérnök, vagy más mérnöki szakon szeretnének továbbtanulni a felsőoktatásban. Ezen orientációk a legkeresettebbek a támogató vállalatok részéről.
(Az általunk elfogadott továbbtanulási orientációról / felsőoktatási képzésekről a honlapunkról letölthető "ROMASTER - Gyakori kérdések és válaszok" dokumentumban található bővebb információ.)


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Szervezők: Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület és a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseleti Szövetsége

PROGRAM


08.30 – 09.00     Regisztráció
09.00 – 09.15     Megnyitó. Köszöntőt mond Tábori Ferenc alpolgármester; Kis Tóth János igazgató; Pintér Sándor (Klímabarát Szövetség)
09.15 – 09.30     Szabadkai Andrea: A KISLÉPTÉK bemutatkozása, eredményei
09.30 – 10.00     Kovács Zsuzsanna adószakértő (őstermelői, kistermelői adózás – legjobb megoldások)
10.00 – 10.30     Dr. Major Ágnes jogász (Hogyan végezhetik nonprofit / civil szervezetek helyi termék értékesítés piacra jutásának elősegítését? (Helyi termék bolt, bevásárló közösség…).
10.30 – 11.00         Kávészünet
11.00 – 11.30     Horváth János adó-, és jövedéki szakértő (Pálinka és bor értékesítése őstermelőként, kistermelőként falusi vendégasztal szolgáltatóként)
12.30 – 13.30         Menüebéd / Sajtótájékoztató
13.30 - 17.00 óráig     TANÁCSADÓ ÚTMUTATÓ MŰHELYMUNKA:
Szakértőink válaszolnak a helyi termék értékesítés kapcsán felmerülő értékesítési, adózási, pénzügyi, számviteli, bizonylatolási, támogatási, környezetvédelmi kérdésekben.
17.00 – 17.50     ÖSSZEFOGLALÓ a főbb adójogi, pénzügyi számviteli, bizonylatolási problémák megoldásairól.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

szerencsehozó
A projekt az
Emberi Erőforrás Minisztérium

és
Tatabánya Megyei Jogú Város
támogatásával valósul meg.

ARCHÍVUM

VIDEÓK
FOTÓK
HÍRARCHÍVUM
SAJTÓMEGJELENÉSEK 

TUDÁSBÁZIS

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK
JOGSZABÁLYOK
HASZNOS LINKEK

SZAKÉRTŐBÁZIS

Feliratkozom a hírlevélre


<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu