Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

googleA Google idén is meghirdeti az Anita Borg-ról elnevezett emlékösztöndíjat.

A pályázat célja

Az ösztöndíj célja a nők ösztönzése a számítástechnika és a technológia területén való kiemelkedő teljesítményre és arra, hogy példaképek és vezetők legyenek ezen a területen.

Pályázók köre

Magánszemélyek: a 2013-14-es évre beiratkozott aktív egyetemi hallgató nők, akik számítástechnikával, informatikával vagy ehhez hasonló témával foglalkoznak.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

googleA Google ismét meghirdeti a “Google Europe Scholarship for Students with Disabilities” ösztöndíjra kiírt pályázatot.

Az ösztöndíj célja

A számítástechnika , technológia és informatika területén jeleskedő diákok támogatása.

Pályázók köre

Magánszemélyek: Európai egyetemen a 2013-14-es évben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, fogyatékkal élő diákok, akik a 2014-15-ös tanévre BA, MA vagy PhD programra szeretnének bekerülni egy európai egyetemre.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

fesztA Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa ismét meghirdeti a “Befogadó magyar település” című pályázatát azoknak a településeknek, amelyek elkötelezettek a hozzáférhető települési környezet megvalósítása, az esélyegyenlőséget kiemelten kezelő településpolitika folytatása és a fogyatékos emberek helyi szervezeteivel való szoros együttműködés kialakítása mellett.

A Befogadó magyar település díj célja

A Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ Egyezményben megfogalmazott szemlélet erkölcsi jutalmazása, mely két éven keresztül biztosítja a támogatott számára hivatalos formában a megfogalmazott célban elért eredmények tanúságát.

Pályázók köre

Minden magyarországi település benyújthat pályázatot.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

norvég alapAz EGT/Norvég Alap Kétoldalú Kapcsolatok Nemzeti Alap esélyegyenlőségi témájú pályázati felhívást tett közzé a nemek közti egyenlőség erősítése, illetve a nők elleni erőszak megelőzése érdekében.

A pályázat célja

Együttműködés ösztönzése a donor országok és Magyarország között a nemek közti egyenlőség erősítése, illetve a nők elleni erőszak megelőzése érdekében. Ennek keretében cél

  • a hivatás és a családi élet közötti ideális egyensúly megteremtése:
    • a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása (rugalmas, hagyományostól eltérő foglalkoztatás és egyéb megoldások);
    • a nők által alapított és működtetett vállalkozások ösztönzése
  • a munkahelyi durva bánásmód és erőszak elleni küzdelem.

Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Az EU2020 stratégia célul tűzte ki a nők munkavállalásának elősegítését, ezzel a nemek közötti egyenlőség növelését. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat ennek megfelelően a támogatási elvek meghatározásánál a nőket kiemelt célcsoportként kezeli.

Emellett a Kormány intézkedésének eredményeként 2011. január 1-jétől azon nők számára, akik legalább 40 év nyugellátásra jogosító szolgálati idővel rendelkeznek lehetőség van életkoruktól függetlenül teljes öregségi nyugdíjba vonulásra.

A „nők 40” program célja: az álláskeresőként nyilvántartott és döntően koruk miatt elhelyezkedési esélyekkel nem rendelkező nők foglalkoztatásának elősegítése, ezzel együtt a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó szolgálati idő megszerzése.

A program célcsoportja: azon 55 év feletti nők, akik legalább 6 hónapja regisztrált álláskeresők és a 40 év szolgálati jogviszonyukhoz legfeljebb 12 hónap szolgálati idő hiányzik.

A program 2013. október 15-től 2014. december 31-ig tart, ezen belül a programba vonásra és a program terhére történő kötelezettségvállalásra kizárólag 2013. év során, november 1-jétől december 31-ig van lehetőség.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

találkozó

Egyesületünk a nyári szünetben három alkalommal szervezett bejárós napközis tábort. Egyhetes turnusokban vártuk az alsó tagozatos gyerekeket.

Valamennyi tábor teljes, a meghirdetett keretlétszámmal működött, és sikerességét bizonyítva igen pozitív visszajelzések érkeztek mind a gyerekek, mind pedig a szülők részéről egyaránt.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A Kék Madár Alapítvány által működtetett Ízlelő családbarát étterem egy olyan NESsT Enterprise, melyre méltán vagyunk büszkék, hiszen mind az üzleti teljesítménye, mind társadalmi hatás tekintetében kiemelkedő hazai példája egy sikeres társadalmi vállalkozásnak. 

Az Alapítvány most franchise partnereket keres a sikeres növekedéshez, melynek részleteit megtaláljátok az alábbi felhívásban. Kérjük, továbbítsátok a lehetőséget minden potenciális érdeklődő felé!


Köszönettel:

A NESsT Magyarország csapata


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00
Tisztelt Civil Partnerünk!

Mellékelten küldjük soron következő "Sajtóreggeli" programunk meghívóját,mely a szokásokhoz híven nemcsak a nevében,hanem a megjelenésében is magában foglalja a reggelit!
Időpont: 2013.október 18. 09.00
Helyszín: BázisPont, Tatabánya, Kós Károly út 2.


Kérjük,hogy amennyiben csatlakozna hozzánk,jelezze részvételi szándékát 2013.október 17. 14 óráig a 06/34/787-242 telefonszámon,
vagy az info@bazispont.hu e-mail címen.

Szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt!

Üdvözlettel:

Lendvainé Komlós Zsuzsanna

 

\\ Sajtóreggeli meghívó letöltése>>


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Tisztelt Partnereink, kedves érdeklődők!

A Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája a Komárom-Esztergom Megyei Esélyegyenlőségi Irodával együttműködve előadássorozatot indított Etén és Kesztölcön, melynek soron következő előadására tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk Önt.

Családtervezés, jövőkép, karrier (előadás és kötetlen fórum)
Október 21. Kesztölc – Közösségi Ház, Szabadság tér 18.
Október 25. Ete – Művelődési Ház, Kossuth Lajos u. 67.
Előadó: György Tündi, szociálpedagógus és családpedagógus


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

ifi klub

A Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája, a Peron  Music Alapítvány és a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület hívására érkeztek Tatabányára az ifjúsági közösségek, ifjúsági klubok vezetői, mentorai, kortárs segítői a Megyei Ifjúsági Közösségfejlesztő Találkozóra. Szeptember 27-én Bereznai Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a Bázispontban az összejövetelt. Felhívta a figyelmet a fiatalok közösségeinek fontosságára, sikeres közös munkára ösztönözte a jelenlévőket.

A találkozó célja volt, hogy a résztvevők a megyei ifjúsági közösségek alakulására, fejlődésére vonatkozó jó példákkal találkozzanak. Emellett a találkozó kapcsolatok erősítésére, partnerségek kialakítására, fejlesztésére adott lehetőséget a szervezetek és térségek között.

 Az érkezők több megyei település jó példáit mutatták be. Smudla Kata, a Bázispont vezetője, mint házigazda is kiemelte a partnerségek erősítésében rejlő lehetőségeket. Cserteg István, a Peron Alapítvány képviselőjeként megfogalmazta, hogy a tapasztalatok alapján szükség van a gyakoribb találkozókra, ezért a jövőben a szervezők havi rendszerességgel, egy-egy téma mélyebb átbeszélésére invitálják az Ifjúsági Klubok mentorait, vezetőit.


0000-00-00 00:00:00

A nagy meleg ellenére is sokan vettek rész a Komárom-Esztergom megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház valamint a Tatabányai Klímakör által szervezett Öko-délutánon a BázisPontban. A július 2-i előadáson a környezetbarát tisztítószerek készítéséről volt szó.


0000-00-00 00:00:00
Szakmai fórumra várják 2013. június 20-án azokat a szakembereket, akik nem a szorosan vett áldozatsegítési szakterületen dolgoznak, ám munkájuk során kapcsolatba kerülnek áldozatokkal. A képzés átfogó tájékoztatást biztosít a résztvevőknek az áldozatok számára elérhető szolgáltatásokról, különös hangsúlyt helyezve a hozzátartozók közötti erőszakot elszenvedett áldozatok támogatására.

0000-00-00 00:00:00

Tudja-e, hogy akár havi 5-7000 forintot is megspórolhat, ha helyesen használja a fűtést, az áramot és a vizet? Tudja-e, hogyan tud előállítani olcsó tisztító- és ápolószereket könnyedén? Tudja-e, hogy mit tud tenni a nyári nagy hőségben, hogy megóvja szerettei egészségét? Előadássorozatunkat azért szerveztük, hogy praktikus, olcsó és egyszerűen kivitelezhető segítséget nyújtsunk azoknak, akiknek fontos, hogy egészségesen tartsák magukat és környezetüket. 


0000-00-00 00:00:00
Idén már tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat. A szervezők május 4-12 között, közel hatvan helyszínen – köztük Komáromban a Mag-házban is – várták az érdeklődő párokat, kismamákat, kispapákat, nagymamákat és nagypapákat.

0000-00-00 00:00:00
Civil összefogásban, Képességpróba néven valósult meg egy nagyszabású, szemléletformáló - érzékenyítő program Tatabányán május 6-án.  Az Árpád téren felállított több, mint tíz akadálypályán 395 gyermek próbálta ki ügyességét.

0000-00-00 00:00:00
A férfiak a profit miatt indítanak vállalkozást, ezért hamarabb fel is adják, ha nem elég jövedelmező. A nők „szerelemből” vágnak bele, életmódként űzik, így sokkal kitartóbbak – derült ki Vida Ági Üzletanyu születik című könyvének bemutatóján, amely a Komárom – Esztergom megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében, a BázisPontban került megrendezésre Tatabányán szombaton délelőtt.

0000-00-00 00:00:00

Jó hangulatban, kedves műsor kíséretében adtuk át a rajzpályázatra érkezett alkotások díjazottjainak a jutalmakat 2013.02.18-án, hétfőn a Komárom-Esztergom megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házban. Az ünnepségen a 2012-es Év önkéntese díj tulajdonosát, Dobzsevics Ágnest is vendégül láthattuk.

 

0000-00-00 00:00:00
Karácsonyra hangoló játszóházat szervezett a Komárom - Esztergom Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A kézműves foglalkozásokon a Ház kreatív munkatársai és önkéntesei foglalkoztak a gyerekekkel.  Karácsonyra Hangolódó Játszóház


0000-00-00 00:00:00
2012. november 9-én szervezte meg a Bázis Egyesület az első újságíró - civil szerevezet találkozót. A program célja, hogy a civil szervezetek minél több fórumon tudjanak hírt adni tevékenységükről, valamint a média minél könnyebben juthasson el a közösségek által szervezett programokhoz. Nagy érdeklődés kísérte az első sajtóreggelinketA projekt az
Emberi Erőforrás Minisztérium

és
Tatabánya Megyei Jogú Város
támogatásával valósul meg.

ARCHÍVUM

VIDEÓK
FOTÓK
HÍRARCHÍVUM
SAJTÓMEGJELENÉSEK 

TUDÁSBÁZIS

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK
JOGSZABÁLYOK
HASZNOS LINKEK

SZAKÉRTŐBÁZIS

Feliratkozom a hírlevélre


<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu