ÖNként a KÖZért - Legyél Te is önkéntes!

EFOP 1.3.5-16-2016-00840

A projekt keretében megvalósuló programok tekintetében hangsúlyt fektetünk a közvetett célcsoport potenciálisan önkéntest fogadóinak felkutatására és bevonására, hogy a közvetlen célcsoport körében növelni tudjuk az önkéntes tevékenységet végzők arányát.

A programelemeink megvalósításakor kiemelt figyelmet fordítottunk a társadalom azon tagjainak bevonására, akik mind a közvetlen, mind pedig a közvetett célcsoportba besorolhatóak. Az önkéntes tevékenység elősegítheti új ismeretségek, barátságok kialakulását, hozzájárulhat egy szélesebb kapcsolati tőke kialakításához, a megismerés révén csökkentheti az előítéleteket, erősítheti az egymás iránti elfogadást, az önismeret fejlődését. Új kihívásokat, gyakorlati tudást és tapasztalatgyűjtést, a munka világába történő bekapcsolódás lehetőségét jelentheti.

Ezen gondolat mentén, partner szervezeteinkkel együttműködve olyan folyamatos, fenntartható tevékenységeket terveztünk, melyekkel a hátrányos helyzetű, de önkéntes segítséget nyújtó személy is a társadalom hasznos tagjának érezheti magát, ezáltal segítve az integrációs folyamatokat.

A projekt 3 éve alatt mintegy 66 db rendezvényt szervezünk, melyek között kisebb hangvételűek (a teljesség igénye nélkül)  az önkéntesség népszerűsítését szolgáló, tájékoztató - toborzó fórumok, szakmai workshopok és tréningek, klubfoglalkozások, nagyobb résztvevő számmal kalkuláltak pedig a kampány szerű rendezvények -  önkéntes napok, önkéntes díj átadó, Mindennapok Hősei díjátadó, egyházközségi nap, stb. Ezek mellett szakmai módszertan feldolgozását is végezzük, amely segítségével egyes önkéntességre épülő programok a későbbiek során könnyebben adaptálhatók civil szervezetek számára.

 

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu