Önkéntes centrum2009 és 2010 folyamán az Új Széchenyi terv (TÁMOP 5.5.2) keretében az önkéntesség kultúrájának elterjesztését célzó pályázati kiírások eredményeként létrejött az önkéntes centrumok hálózata.
Az önkéntes centrumok hálózata az önkéntesség megyei szintű fejlesztésére koncentráló szolgáltató-fejlesztő hálózat, amely egységes színvonalú tudásbázist és támogatást jelentett a helyi/térségi szinten megvalósuló önkéntes programok megvalósításához. A megyei centrumok alapszolgáltatásai a következők voltak: önkéntesek közvetítése, információszolgáltatás az önkéntességről, aktualitásairól, képzések és felkészítések (az önkéntesek és a fogadó szervezetek, önkéntes koordinátorok számára is), önkéntesek és a szervezetek érdekérvényesítése, önkéntesség népszerűsítése, országos szintű programok megyei koordinációjában történő szerepvállalás.

A honlap célja az önkéntesség területén a keresleti és kínálati oldal összekapcsolása, azaz hogy az önkénteskedni vágyók könnyen és gyorsan megtalálják a számukra legoptimálisabb lehetőségeket, a fogadó szervezetek kommunikálhassák önkéntes lehetőségeiket. Emellett a honlap folyamatos tájékoztatás nyújt az önkéntesség területét érintő friss információkról, hazai és nemzetközi aktualitásokról.