Montessori szemléletű klub a BázisPontban
Fontosnak tartjuk, hogy a BázisPont Közösségi Tér tényleg a közösségé legyen, így lehetőségeinkhez mérten igyekszünk a felmerülő igényeket kielégíteni és az új ötleteknek testet adni!
Így van ez Szabina Szántó-Béki esetében is, aki mosipelus témában is nagy segítségünkre van. Most azonban egy számára kedves témát hoz nekünk, mely nem is lehetne időszerűbb. A környékben jártunkban-keltünkben, és kimondottan keresgélve nem találtunk MONTESSORI SZEMLÉLETŰ foglalkozást, főképp olyant, melyet Montessori (szülői) tanfolyamot végzett személy vezet. Így gondoltuk belevágunk, először a kisebbekkel, s ha igény mutatkozik rá, ovis korosztálynak szóló alkalmakkal.
Maria Montessori pedagógiájának egyik alapvető elve: „Nem a tudás mennyisége a fontos, hanem a képességek fejlettsége.”

A személyiség olyan értékeit kívánja fejleszteni, amely gyorsan fejlődő társadalmunkban első rendű fontosságú. Pl.: önállóság, problémák f

elismerése és megoldása, kreativitás, az együttműködés képessége. Olyan humán értékeket kíván realizálni, amely társadalmunk emberséges fejlődése szempontjából nélkülözhetetlen. Pl.: a tolerancia, a másság elfogadása, segítőkészség, a természet szeretete, a környezet védelme. (forrás: montessori.hu)

Ezekkel az elvekkel és értékekkel egyesületünk mind-mind azonosulni tud, így hívunk benneteket is, bátran gyertek és próbáljátok ki a foglalkozást! Az első alkalom ingyenes, ezt követően 1.500 Ft/alkalom (bérlettel 1.300 Ft, testvérek esetén résztvevő tesó +500 Ft) a részvételi díj.
A résztvevők létszáma korlátozott, így kérjük jelezzétek, amennyiben jöttök!